Yeni Bloggırlar İçin Kontrol Listesi (Bu Listedekiler Başarılı Olmak İçin Şart)

   Yeni bir blog sitesi kurarak affiliate'i olduğun ürünleri pazarlayacaksın. İçerik pazarlaması, satış hunisi, anahtar kelime gibi bir çok kavramı öğrendin. Peki eksik kalan birşeyler olabilir mi? Rekabetin oldukça çetin olduğu satış ortaklığında (özellikle amazon satış ortaklığı söz konusu ise) sizi başarıya götürecek bir kontrol listesi hazırladım. Gelin beraber bu listenin üzerinden tek tek geçelim:  

Yeni Bloggırlar İçin Kontrol Listesi (Bu Listedekiler Başarılı Olmak İçin Şart)


1- Geniş Kitlelerin Dikkatini Çekecek Bir Konu Seçtğinizden Emin misiniz?

   Belirli bir konu hakkında yazı yazma tutkusuna sahip olmak oldukça önemlidir. Ancak para kazanma potansiyeli taşıyan bir blog içeriği oluşturmak için bu tutkudan fazlası lazım. Örneğin seçtiğiniz konu için belirlediğiniz temel anahtar kelime geniş bir arama hacmine sahip mi? Bu konu insalrın ilgisini çekiyor mu hala? Bu konuda pazarlayabileceğiniz dijital ve fiziksel ürünler mevcut mu? Eğer tüm bu sorulara "evet" cevabını veremiyorsanız, seçtiğiniz konuyu bir daha gözden geçirin derim. 

   Bir blog sitesi oluşturmadan önce alternatif konular belirlemeniz oldukça önemli. Yukarıda belirttiğim sorulara olumlu cevap veremediğiniz durumlarda alternatif olarak belirlediğiniz konular hayat kurtarıcı olabilir.

2- Alan Adı Seçimine Özen Gösterin:

   Alan adı seçimi oldukça hassas bir konudur. Bir taraftan seçmiş olduğunuz anahtar kelimeleri barındırması gerekirken diğer taraftan olabildiğince kısa olması (uzmanlara göre 18'i geçmemeli) arama motoru sonuç sayfasında yükselmek adına kritik öneme sahipdir. 

   Alan adınızı hosting(barındırıcı) firmanızdan ayrı bir platformdan alın. Dolayısıyla hosting hizmetinin süresi dolduktan sonrada o alan adını başka hostinglere taşımanız kolay olur. Kim bilir belki ileride şu an hizmet aldığınız hosting firmasından daha  makul bir fiyat teklif eden hosting firması ile çalışmayı düşünebilirsiniz. Bu durumda hosting hizmeti aldığınız firmadan alan adı da alırsanız yeni hosting firmasına bu alan adını taşımakta sıkıntı yaşayabilirsiniz. İyisi mi ticari değer kattığınız alan adınızı riske atmayın ve harici bir alan adı tedarikçisinden alan adınızı temin edin.

  Seçmiş olduğunuz alan adı ile sosyal medya hesapları da oluşturun. Mümkünse belirlediğiniz alan adını satın almadan önce sosyal medyada (Facebook, Instagram, Tweeter, Youtube) bu alan adının kullanılıp kullanılmadığını kontol edin. Eğer bu alan adı sosyal medyada kullanılıyor ise, farklı bir alan adı seçin.

Sermayesiz para kazanmak


3- Barındırıcınızı Araştırın:

   Elbette sitenizi kurmadan önce ücretsiz blog sitesi kurabileceğiniz alternatif yöntemler olsa da(ki ben genelde onları tavsiye ediyorum) illede bir barındırıcı firmasıyla çalışacaksanız öncelikli olarak fiyat araştırması yapın. Ancak ucuz olması sizi yanıltmasın. Bu tür hosting firmalarıyla ilgili olmadık problemler de yaşamanız mümkün. Bu yüzden diğer tüketicilerin bu barındırıcılar ile ilgili yaşadığı problemleri de araştırın derim. 

4- İçerik Yönetim Sisteminizi Dikkatlice Kurun:

   Hosting firmanızı belirlediniz. Alan adı da tamam. Peki hosting firmanızın hangi içerik yönetim sistemini desteklediğini biliyor musunuz? Eğer wordpress gibi içerik yönetim sistemi kullanmayı planlıyorsanız, hosting firmanızın bu sistemi destekleyip desteklemediğini kontorl edin. Elbette günümüzde wordpress'i desteklemeyen bir hosting bulmanız kolay değil. Bildiğim tüm hosting firmaları Wordpress'i destekler. Ancak wordpress gibi alternatif içerik yönetim sistemleri de mevcut. Ve sis bu sistemleri kullanacaksanız, bu durumda hosting firmanızın bunları destekleyip desteklemediğinden emin olun.

5-Sitenize Kurduğunuz Eklentilere Dikkat Edin:

   Wordpress gibi içerik yönetim sistemi kullanıyorsanız ve çeşitli eklentiler yükleyecekseniz sitenize aktif olarak korunan eklentiler ekleyin. Ayrıca unutmayın ki her eklenti aslında birer script kodudur. Bu kodlar sitenizin yüklenme süresini yavaşlatacağı gibi sitenizin güvenilirliğini de olumsuz yönde etkileyebilir. Ayrıca bu eklentiler içerik yönetim sistemi ile uyumsuz olursa (daha doğrusu içerik yönetim sisteminiz bu eklentiyi desteklemezse) bir takım teknik sorunları yaşayabileceğiniz öngörüsü ile sitenizi muhakkak yedekleyin.


6- Abartılı Temalar Kullanmayın:

   Kullanacağınız temalar sade, anlaşılır ve okunaklı olmalı. Ayırca markanıza özel logoya sahip olmasına da dikkat edin. Renk uyumu da yine markanızda kullandığınız renkleri barındırırsa daha profesyonel görünebilir. Tüm bunlarla beraber profesoynel logo tasarımcıları ile çalışmak da size artı bir değer katacaktır.

7- Sitenizdeki Hataları Düzeltin:

   Yeni web sitenizi hizmete açmadan önce teknik hataları giderin. Örneğin vermiş olduğunuz bağlantılar düzgün çalışıyor mu? Sitenizde kırık linkler var mı? Seçmiş olduğunuz yazı temaları kullandığınız harfler ile uygun mu?  

8- Öndegelen Tarayıcılarda ve Cihazlarda Sitenizi Test Edin:

   Siteniz her tarayıcıda düzgün çalışıyor mu? Bir web sitesi kurdunuz. Mobil uyumlu olduğundan ne kadar eminsiniz? Her cihazda içerikleriniz, web siteniz düzgünce görüntüleniyor mu? Eğer tüm bunlardan emin değilseniz, test etmeye başlayın. Sitenizi diğer tarayıcılarda nasıl göründüğünü kontrol etmek için, sitenizi diğer tarayıcılar üzerinden de bir gözden geçirin. Mümkünse farklı mobil cihazları kullanarak, cihazlarda sitenizin nasıl göründüğünü kontrol edin. Özellikle mobil cihaz performansı çok kritik.

9- Güncel İçerikler Üretin:

   İçerik üretmek karlı bir blog için hem en kritik konudur hem de en zorlu aşamadır. Bazen ne yazacağını kara kara düşünürsün. Bunu aşmak için yazmadan önce bir takım konu başlıkları hazırlamalısınız. Bu konu başlıklarında diğer rakiplerin içeriklerini okumalı ve varsa eksikliklerini tespit ederek bunu kendi makalenizde tamamlamalısınız. 

amazon satış ortaklığı


10- Sitenizi Aktif Hale Getirmek İçin Acele Etmeyin:

   Hızlı bir başlangıç yapmak adına alel acele sitenizi aktif hale geçirmeyin. Muhakkak 5 ile 10 arasında kaliteli makaleleriniz olsun. Okuyucunuzun tekrar geri dönmesini sağlamak, makalenizi okuyucunuzun arkadaşlarıyla paylaşması için bu olmazsa olmaz. 

11- Makalenizi Yayınlamadan Önce Onu Bir Kez Okuyun!

   En çok hatalı olduğum şey tam da burası. Bazen diğer işlerimi yetiştirmek için zaman sıkıntısı yaşadığım anlar makalemi gözden geçirmeksizin yayınlıyorum. Bu büyük bir risk. Yaptığımı yapmayın derim. Makalenizi yayınlamadan önce muhakkak imla hatalarını düzeltmek adına kontrol edin. Yazım hatanız var mı? Devrik cümleler mevcut mu? Tüm bunlar okuyucunuzu sitede tutmak için önemli unsurlardır. İhmal etmeyin derim!

12- Bloğunuzun Anasayfasını Dizayn Ederken...

   Sitenize gelen kullanıcı makalenizi okuduktan sonra anasayfaya dönecektir. Bu ana sayfayı öyle bir dizayn etmelisin ki, kullanıcılar siteniz ne hakkında olduğunu anlasınlar. Ayrıca bu anasayfada en güncel blogpostlarını göstermeye gayret edin. Malum tarihi geçmiş içerikler güncelliğini yitirme olasılığı taşıdığı için kullanıcıları yanlış bilgilendirebilirsiniz ya da sizi "konuyu bilmeyen biri" olarak yargılamalarına sebep olabilirsiniz.

anahtar kelime bulma


13- Sitenizde Kullanım Koşullarını ve Politikalarınızı Belirtin:

   Sitenize ait kullanım koşulları ve politikalar, sitenizi profesyonel gösterdiği gibi aynı zamanda tüketici haklarını da korumuş olursunuz. Sitenizde çerezler kullanıyorsanız bunu muhakkak kullanıcıya belirtmelisiniz.

14- Arama Motorları İçin Sitenizi Optimize Edin:

   Makaleleriniz ve siteniz kullanıcılara ulaşamıyorsa o blog sitesinden kar etmeniz oldukça zor. Bunun için sitenizin arama motorları için iyi bir şekilde optimize edildiğinden emin olun. Sitenizin "description" alanında, sitenizin içeriği hakkında bilgi verin. Kullanıcıların arattıkları sorguları barındıran anahtar kelimeleri kullanın. Arama motorlarında nasıl yükselebileceğinizi öğrenmeye çalışın.  

15- Sitenizin Hızlı Yüklenmesi Önemli:

   Sitenizin hızlı yüklenmesi oldukça önemli bir unsur. Düşünsene Google arama motorundaki herhangi bir sonucu tıklıyorsun. Ya da makalemde yer alan bağlantılardan birini tıklıyorsun ve yeni bir pencerede tıkladığın şeyin gösterimesini dakikalarca bekliyorsun. Sence bu mümkün mü? Ben hiç sanmıyorum. Kullanıcı sitene geldikten 1-2 saniye sonra çıkıp gidecektir. Bu süre zarfında sayfanın büyük bir bölümü yüklenmeli. Sitenin yüklenme hızını test et ve yavaş yüklenmesine sebep olabilecek unsurları bulmaya çalış. Onları bertaraf ettikten sonra sitenin ne kadar hızlandığını kendin de farkedeceksin.



16- Kullanışlılığı ve Erişilebilirliği Test Et!

   Sitenizi yakınlarınızla paylaşın ve sitenizi onlara incelettirin. Erişimde bir problem yaşayıp yaşamadıklarını öğrenin. Bir problemle karşılaşıp karşılaşmadıklarını sorun. Sitede kolay gezinip gezinemediklerine dair geribildirim almaya çalışın.

17- Sitenizi Google Analytics'e Bağlayın:

   Sitenizi Google Analytics'e bağlayarak, kullanıcı deneyimlerini ölçümleyebilirsiniz. Böylece sitenizde en az vakit geçirilen yerleri tespit edebilir, buradaki sorunları çözmeye odaklanabilirsiniz. 


  18- Sitenizi Yedekleyin:

   Sitenizi yedeklemek oldukça önemli. Özellikle sitenizin hacklenmesi gibi bir durumda içeriklerinizi hatta veri tabanınızı yedeklemek hayat kurtaran bir faktördür. 

19- İçerikleriniz Planlarken Özel Günlere Dikkatetmeye Çalışın!

   Elbette blog içeriklerini oluştururken özellikle satış ortaklığı ile gelir elde ediyorsanız, özel günleri kollamanız gerekecek. Bu dönemlerde yazacağınız içeriğe günün anlam ve önemine göre belirleyebilirsiniz ve o günün koşullarına göre ürün yerleştirebilirsiniz.

20- Affiliate Linklerini Siteme Ne Zaman Yerleştirmeliyim?

   Elbette bir makale yazar yazmaz hemen affiliate linklerinizi içeriğinize yerleştirmek zorunda değilsiniz. Ancak hangi yöntemin çalışıp hangi yöntemin çalışmadığını tespit etmek için bunu erkenden yapmanızda yarar var. Tarihi fazla ötelememenizi tavsiye ederim.

   İnternet'ten gelir elde etmek için daha fazla bilgiye erişmek ister misin? Cevabın "Evet" ise BURAYI TIKLA. Bir sonraki makalede görüşürüz.

   
    

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler