Blog Sitesine Reklam Almak (Yeni Başlayanlar İçin Bilinmesi Gerekenler)

Blog sitesine reklam almak, yeni blog açanlar için oldukça önemli. Elbette bir blog yazarı için bir çok reklam modeli mevcut (bu gelir modellerini öğrenmek istersen : https://internettengeliryontemleri.blogspot.com/2021/03/blogacarakparakazanilirmi.html). Bugün biraz Google Adsense hakkında konuşacağız.

blog sitesine reklam almak


Blog Sitesine Google Reklamları Yerleştirmek:

   Blog sitesine google reklamlarını yerleştirmek için yapmanız gereken tek şey Google Adsense' e giderek mevcut bir gmail adresi ile kayıt oluşturmaktır. Ardından Adsense panelinin solunda yer alan menülerden "Sites" sekmesine tıklayın:

Blog Sitesine Reklam Almak

Daha sonra açılan sayfada "Add Site" butonuna tıklayın: 

blog sitesine google reklamlarını yerleştirmek

İşlemimizi bitirmek üzerreyiz. Bundan sonraki adımda Google reklamlarını yerleştirmek istediğiniz siteyi, Adesense'ye bildirmek kalıyor:

Blog sitenie reklam alma

Yukarıdaki alana kişisel blog sitenizin URL'sini (diğer bir deyişle adresini) yazın ve bu kutunun hemen altında bulunan "Save and Continue" sekmesine tıklayın. Bundan sonra Google sitenizi inceleyecek ve siteniz reklam göstermek için hazır olduğunda sitenize reklamlar yerleştirilecektir. Peki siteniz reklam göstermeye hazır olması için ne yapmanız gerekiyor? Hangi durumlarda siteniz reklam göstermeye hazır olup olmadığı kararlaştırılıyor? Gelin bir de bunu inceleyelim...

GOOGLE ADSENSE İÇİN ONAY ALMAK

   Eğer siteniz Google Adsense reklamlarını yerleştirmek için uygun değilse bazı iyileştirmeler yapmanız gerekebilir. Fakat bu iyileştirmeleri yapmadan evvel, sitenize reklam alamamanıza sebep olan problemleri tespit etmeniz gerekecektir. O halde öncelikle Google'ın sitenizde neden reklam göstermediğini anlamaya çalışalım. Siten reklam yerleştirmek için uygun görülmediyse şu soruları kendine sorman gerekiyor:

1- Google Adsense kodlarını siteme yerleştirirken bir hata yapmış olabilir miyim?(örneğin kod parçacağının ilk 1-2 harfini ya da son 1-2 harfini kopyalama esnasında kaçırmış olabilirsin.)

2- Sitemde yeterince özgün içerik var mı? Kullanıcılar için iyi bir deneyim sunuyor mu?

3- Sitem herkes için erişilebilir mi?

4- Sitem Google politikalarını ihlal ediyor olabilir mi?

   İşte tüm bu sorulara karşılık gelen yanıtlarda herhangi bir olumsuzluk varsa, tüm bu olumsuzlukları gidererek siteni reklam göstermeye hazır hale getirebilirsin. Hadi bu olumsuzlukları nasıl giderebilirsiz tek tek üstünden geçelim:

sermayesiz para kazanma



1- Google Adsense Kodlarını Sitenize Yerleştirmek: 

   Google reklamlarını sitenize yerleştirebilmeniz için öncelikle Google Adsense tarafından sana verilen (ve senin sitene özel olan) kodları doğru alana ve doğru şekilde yerleştirmelisin. Örneğin sana verilen kod parçağını kopyala yapıştır yaptığın esnada herhangi bir karakteri kopyalamadıysan problem yaşarsın. Elbette tek sorun kopyala/yapıştır evresinde yaşanmaz. Aynı zamanda kopyaladığın alana da dikkat etmek zorundasın. Google'ın sana verdiği Adsense kodunu sitenin (<head> Adsense Kodu</head> ) head etiketleri arasına yapıştırmalısın. Eğer bunu başka bir alana yapıştırdıysan adsense siteni onaylayamayacaktır. Çünkü Google Adsense sitenin size ait olup olmadığını tespit edemiyordur.

   Eğer Adsense kodlarını yapıştırmak istemezseniz buna alternatif olarak Google Search Console'dan aldığınız ve sitenin size ait olduğunu kanıtlayan kod parçacağını aynı şekilde kopyalayıp sitenizin head etiketleri arasına yapıştırmalısınız. Bu da işinizi görür. "Bu işlemi ben zaten yaptım" diyorsanız adsense kodlarını yapıştırmasanız da olur...

2- Sitenizde Yeterince Özgün İçerik Olduğundan Emin Olun:

   Bazen Google yeterince içerik barındırmayan siteleri reklam göstermek adına uygun bulmayabilir. Diyelim ki sitenizde 5-10 tane post paylaştınız ve hemen ardından bir bir heyecanla Adsense'ye başvurdunuz. Ardından Google'dan bir mail geldi ve sitenizin onaylanmadığını öğrendiniz. Bu durumda tekrar tekrar başvuru yapmayın.


   Eğer henüz yeni bir blog sitesi kurmuşsanız toplam içerik sayınız 25'e erişmeden başvuruda bulunmayın. Peki toplamda 25 blog içeriği olduktan sonra başurdum ama yine de onay alamadım ne yapmalıyım dersen ilave her 10 post yayınladıktan sonra başvuruna devam et. Yanlız bu sefer içerik kaliteni de gözden geçir derim sana. Bunun için Google Analytics'den yararlanabilirsin. Oturum sayısını artırmaya ve hemen çıkma (bounce rate) oranını düşürmeye çalış. Ayrıca anahtar kelime seçimine de dikkat et. Rastgele içerik yazma. 

   "Benim aklıma daha iyi bir fikir geldi. Kopyala yapıştır yapsam olmaz mı? Benimle benzer içerik üreten kişilerin blog postlarını kopyalarım, farklı görünmesi için de bir iki kelimeyi benzerleriyle değiştirdim mi oldu bitti". Kopya içerikler Google tarafından kolaylıkla tespit ediliyor. Bu durumda bir kaç kelimeyi değiştirmek de seni kurtarmayacaktır. Özgün içerik olmadığı tespit edildiği an siteniz cezalı duruma düşer.

3- Sitenizin Erişilebilir OIduğundan Emin Olun:

   Kullanıma açmadığın bir site için, alan adı ve domain satın alır almaz Google Adsense'ye başvurma. Siten kesinlikle onaylanmaz. "Sitem uzun zamandır kullanımda ancak kullanıcılar siteme kullanıcı adı ve şifreyle erişiyorlar" mı diyorsun. Bu durumda Google ekibi sitenizi incelemek için sitenize erişmek istediğinde bunu başaramayacaklardır. Bu da onay almanız önünde ciddi bir engeldir. Derhal sitenizi herkez için erişilebilir hale getir. Yoksa siten asla Google Adsense tarafında onaylanmayacaktır. 

amazon satış ortaklığı


4- Google Adsense Politikalarını Kontrol Edin:

   Bazaen tüm şartları yerine getirdiğinizi düşünürsünüz. Ancak herşeye rağmen Google Adsense'den onay alamazsınız. İhlal ettiğiniz politikalar yüzünden sitenize reklam almanız mümkün olmaz. Bundan dolayı Google Adsense'in politikalarını iyice inceleyin. Sitenizde herhangi bir politika ihlali olup olmadığını kendiniz inceleyin. Böyle bir ihlal tespit ederseniz bunu hemen kaldırın.

Google Reklamları İle Alakalı Youtube Kanalıma Gelen Sorulardan Bazıları:

1- Bana verilen reklam kodunu yeni açtığım sitelere de yapıştırarak onlar için de reklam sergileyebilir miyim?: Asla böyle bir şey yapmayın. Her reklam kodu siteye özeldir. Yeni açtığınız her site için ayrı ayrı başvuruda bulunmalısınız. 

2- Her bir yeni yayınladığım post sonrası reklamları aktif hale getirmek için adsense'ye başvurmalımıyım? Eğer siteniz reklam yayınlamak için uygun görülmüşse tekrar tekrar başvuru yapmaazsınız. Yayınladığınız her post ve her sayfada reklam gösterebilirsiniz.

3- Adsense sitemi onayladı ancak reklam gelirim çok düşük. Reklam gelirlerimi artırmak için  ne yapabilirim? Bunun için yapacağın en temel şey, içerik sayını artırmaktır. Buna bağlı olarak kullanıcı sayın artacak ve tıklanma oranlarında artacaktır. Ayrıca Google Adsense üzerinden reklam ayarlarını da yapılandırabilirsin. Örneğin sitende işlediğin konularla alakalı reklamların gösterilmesini sağlarsan tıklama oranları artacaktır. 

ticarete atılmak



4- Google Reklamlarından Düzenli Gelir Elde Edebilir miyim? Elbette. Ancak düzenli gelir ile kastın maaş gibi sabit bir gelir ise bu mümkün değil. Çünkü sitenin trafiği aydan aya farklılık göstereceği için sabit bir rakam kazanmak kolay değildir.

5- İngilizce veya Türkçe İçerik Üretmeme Bağlı Olarak Gelirim Değişiklik Gösterir mi? Kesinlikle evet. İngilizce içerik ürettiğinizde doğal olarak daha fazla kişiye erişiyor olacaksınız. Daha fazla kullanıcı demek reklam gelirinizi artırmak demektir. Ama bu seni yanıltmasın. İngilizce içerik ürettiğin zaman daha fazla rakibin olacak. Ve onların önüne geçmek için daha fazla zaman ve para harcaman gerekecektir. Aslın bu soruyu cevaplamak ilk etapta kolay gözükse de aslında kazanç göreceli bir mevzudur. 

   Bu makalemde Google Adsense ile alakalı soruları yanıtlamaya çalıştım Umarım yararı olmuştur. Yine de aklına takılan bir şey varsa lütfen bunu yorumlarında belirt. Ayrıca İnternet'ten para kazanmak için daha fazla içeriğe erişmek istiyorsan BURAYA tıkla... Bir sonraki makalede görüşmek üzere...
 


   




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler