Blog Açarak Para Kazanılır mı?

Blog açarak para kazanılır mı


   Blog açarak para kazanılır mı ? Hemen cevap vereyim: Evet! Ancak blog yazarak para kazanmak elbette çok basit değil! Bugün bir blog yazısı yaz yarın paralar gelsin gibi bir durum söz konusu değil maalesef. Bilmen gereken bir çok teknik konu var. Ancak bu gözünü korkutmamalı. Zira tüm bu teknik konuları hem bu makalede hem de blog da yer alan diğer makalelerimde işleyeceğim. Şimdiden belirtmeliyim ki bu makale de teknik konulara fazla girerek seni sıkmayacağım. Öncelikle blog açarak nasıl para kazanılır ondan bahsedelim:

Blog Açarak Nasıl Para Kazanılır?

   Blog yazarak para kazanmak istiyorum düşüncesiyle bir blog açtın. Tamam ama blog açarak nasıl para kazanılır ki? Hadi madde madde "blogdan nasıl para kazanabilirim? " sorusunu cevaplayalım!

sermayesiz internetten para kazanma



1- Google Reklamlarını Yerleştirmek:

   Blog sitenizden para kazanmanız için bilinen en temel gelir modeli google adsense reklamlarıdır. Blog sitenize google reklamlarını yerleştirerek reklam geliri elde edebilirsiniz. Ancak şunu hemen belirtmeliyim ki bloğunuzu kurar kurmaz google reklamlarını yerleştirerek para kazanamazsınız. Öncelikle 25-30 arası içerik yazmalı ardından günlük (yaklaşık) 40 organik trafik sağlamalısınız. 



2- Satış Ortaklığı / Affiliate Marketing Yapmak:

   Blog sitenizden para kazanmak için uygulayacağınız diğer bir yöntem de satış ortaklığı / affiliate marketing metodudur. Bilmiyenler için kısaca satış ortaklığını açıklamak isterim. Başkalarına ait ürün veya hizmetin satışından komisyon kazanmaya dayalı bir iş modelidir. Ancak bu yöntem ile para kazanmak istiyorsanız İngilizce içerik oluşturmalısınız. Zira Türkiye'de affiliate marketing platformları mevcut değil. Ayrıca alış veriş siteleri de affiliate marketing / satış ortaklığı sistemini desteklemiyor. 


3- Sponsorlu İçerik Oluşturmak: 

   Blog sitenizden para kazanmak için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de sponsorlu içerikler oluşturmaktır. Bu sistem nasıl çalışıyor? Blog sitenizin konusuna paralel olarak çeşitli ürünlere ve hizmetlere sahip olan kişiler size belirli bir ücret karşılığında ürün veya hizmetini tanıtan bir içerik yazdırmak isteyebilir. Aslında buna en güzel örnek teknoloji siteleridir(Elbette bir çok farklı alanda bu iş modeli yapılabilir sadece aklıma ilk gelen örneği vermek istedim :-)). Örneğin bir ekran kartı üreticisiyim. Piyasaya yeni sürdüğüm bir ürünü inceleyerek o ürün hakkında makale yazmanısı sağlayabilirim. Kim bilir belki de finans alanında içerik üretiyorsunuzdur. Bu durumda borsa yazılımını tanıtmak amacıyla da bir içerik üretmenizi isteyebilirim. Tabi ki ücret karşılığı...


4- Backlink Vererek Gelir Elde Etmek:

   Arama motorlarında üst sıralara çıkmak için bir çok faktör vardır. Sitenizi arama motoru sonuç sayfasında iyi bir konuma yükseltmek için anahtar kelime seçimi çok önemli role sahip olsa da backlinklerde önemli bir yere sahiptir. Eğer yüksek bir trafiğe sahip bir blog siteniz varsa, yeni blog oluşturan kişiler belirli bir ücret ödeyerek sizden kendi sitelerine backlink (geri bağlantı) isteyeceklerdir.


5- Blog İçi Reklam Alanları Yaratmak ve Pazarlamak:

   Blog sitenizden para kazanabileceğiniz gelir modellerini incelediğimiz bu makalede ilk olarak adsense reklamlarına değinmiştim. Peki ama ille de adsense reklamlarına ihtiyacınız var mı? Elbette hayır. Google adsense reklamlarının yanı sıra sayfanızda çeşitli reklam alanları oluşturabilir ve bu reklam alanlarını pazarlayabilirsiniz. Bunun için blog sitenizde "Reklam için İletişime Geçin" bölümü oluşturabilir, hatta iletişim sayfanızda reklam alanları ile ilgili tekliflerinizi sunabilirsiniz.

dijital pazarlama nedir


6- E-mail Marketing/ Elektronik Posta Pazarlamacılığı:

   Blog sitenizden ek gelir elde etmenin bir diğer yöntemi de sitenize gelen ziyaretçilerin e-mail adresini toplayarak e-mail marketing / elektronik posta pazarlamacılığı yapmaktır. Elbette bu sistemi kurabilmeniz için iyi bir plana ihtiyacınız olacak. Örneğin site ziyaretçilerinizin ihtiyacı olabilecek bir takım bilgileri bir rehbere dönüştürebilir ve mail adreslerini paylaşmaları karşılığında bu rehberi onlarla paylaşabilirsiniz.(Örneğin: En iyi ilk 100 Amazon affiliate blog sitesi Listesi için BURAYI TIKLA!

   Peki site ziyaretçilerinden mail adreslerini aldık ya sonra? Sonrasında arzu ederseniz bir ürün veya hizmet tanıtımını içeren mail gönderebilir ya da yeni yazdığınız içeriklerden kullanıcılarınızı haberdar eden bir mail göndererek onların sitenize tekrar tekrar gelmelerini sağlayabilirsiniz. Böylece arama motoru sonuç sayfasındaki sıralamanıza da katkı da bulunabilirsiniz. (Arama motoru sonuç sayfasında üst sıraya yükselmek için tiyolar BU MAKALEDE!!!)

   Bu maddelerde incelediğimiz yöntemler ile blog sitenizden düzenli olarak gelir elde edebilirsiniz. Sanırım "Blog Açarak Nasıl Para Kazanılır" başlığı altındaki bu maddeleri okuduktan sonra "neden blog açmalıyım?", "neden blog yazmalıyım", "blog neden açılır" gibi sorularada cevap vermiş oldum!

anahtar kelime bulma


Blog Açmak Paralı mı?

  Blog yazarak nasıl gelir elde edebileceğini artık biliyorsun. Tamam ama nasıl blog açacaksın. Blog açmak paralı mı? Senin için bir blog sitesi açmanın maaliyeti ne olacak? biraz da bu konulara değinelim. Bir web sitesi açarken bir çok kişi domain (alan adı) ve hosting(barındırıcı) alarak işe başlaması gerektiğini düşünür. Ancak sıradan bir blog sitesi kurmak için bunların ikisine de ihtiyacın olmayacak. Blogger, wordpress gibi bir çok site altalan adına sahip (örneğin: internettengeliryontemleri.blogspot.com gb.)blog sitesi kurman için sana olanak veriyor. Üstelik tamamen ÜCRETSİZ! İstersen ileride sadece alan adı alabilir ve mevcut blog sitene bu alan adını atayabilirsin. Böylece abc.blogspot .com yerine kullanıcılar abc.com gibi bir alan adını tarayıcılarına girerek blog sitene erişebilirler. Elbette bunun da bir maliyeti var. Bu maliyet seçeceğin alan adına bağlı olarak değiecektir. Ancak alan adını satın aldıktan sonra bu alan adını blogger'a aktarmak ÜCRETSİZ.

Ücretsiz Blog Açmak Para Kazandırır mı?

   Ücretsiz blog açmak da para kazandırır. Blog yazarak para kazanmanız bloğunuzu ücretli ya da ücretsiz açmanıza bağlı değildir. Blog sitenizden gelir elde etmek istiyorsanız düzenli olarak içerik üretmelisiniz. Ürettiğiniz içerikler özgün olmalı ve arama motorlarında kolayca erişilebilir olmalıdır. "Blog açarak nasıl para kazanılır" başlığı altında incelediğimiz tüm para kazanma yöntemleri ücretsiz açtığınız blog sitesinde uygulanabilir dolayısıyla bu yöntemlerle de gelir elde edebilirsiniz.

ticarete atılmak


Blog Açmak İçin En İyi Siteler

   Ücretsiz blog açarak şansını denemeye karar verdin. Peki ücretsiz blog açmak için en iyi siteler, en iyi platformlar hangileri. Ben sana bunlardan üçünü sayacağım: Blogger, Wordpress ve Medium. Bu üçünden herhangi biri ile blog yazısı yazmaya başlayabilirsin. Ancak bu seçenekler arasında da en cazip olanı blogger gibi görünüyor. Bunun temel sebebi bir çok kişileştirme yapabilmen. Ancak wordpress ve mediumda bu biraz kısıtlı. Ayrıca medium'da google reklamları ile gelir elde edemezsin. Bu platformu aslında backlink vermek için kullanman daha mantıklı olacaktır. Ayrıca blogger'ın kullanıcı ara yüzüde oldukça kullanıcı dostu. Diğer bir deyişle pratik. Kendi yazacağınız kodlarla sitenizi özelleştirmeniz de mümkün. Eğer ücretsiz blog sitesi açmak istiyorsan en iyi seçenek kesinlikle blogger...

Bloggerlar Ne Kadar Kazanıyor

   Geldik en zor konuya! Bloggerlar ne kadar kazanıyor? Bu sorunun maalesef net bir cevabı yok. Çünkü bir blogger'ın kazancını blog sitesinin aylık trafiği, aynı blog sitesinin içeriği, o blog sitesindeki gelir modeli türleri(sponsorlu içerikler, google adsense reklamları, affiliate içerikleri) belirler. Yine de örnek olması için en az gelir elde edeceğiniz google reklamlarından örnek vermek istiyorum. Aşağıda yer alan grafiklere bir bakalım:

bloggerlar ne kadar kazanıyor

   Yukarıdaki grafik google adsen'den alınmıştır. Eğer İngilizce içerik ürettiğiniz ve finans konularını işlediğiniz bir blog siteniz varsa, Bölgenize bağlı olarak (Bu örnekte ABD ve Kanadayı kapsıyor) aylık 50.000 ziyaretçi çeken bir blog sitesinin yıllık geliri gördüğünüz gibi 18.720 tl'dir. Peki benzer bir siteyi Türkçe oluşturarak ne kadar para kazanabilirdin? Hadi ikinci grafiği inceleyelim:

bloggerlar ne kadar kazanıyor

   Yukarıdaki grafiği incelediğinizde eğer Türkçe bir site oluşturursanız ve aylık 50.000(trafiğinde avrupa ve orta doğudan geldiğini varsayarsak) geliriniz 11.000 tl civarında olacak. Elbette bu tahmini bir gelir. Ayrıca sadece adsense geliri. Bununla birlikte özellikle İngilizce blog içerikleri üretecek olursanız bunun üzerine affiliate gelirlerinizi de eklediğiniz an gerçekten de iyi bir gelir elde etmeniz mümkün.

Amazon satış ortaklığı



   Makalemi sonlandırmadan önce belirtmek isterim ki blogger olarak para kazanmak ve İnternet'ten gelir elde etmek için bir çok detay var. Ve tüm bu detayları seni sıkmadan başlık başlık yayınlayacak ve konuyla ilgili tüm detaylara sahip olmanı sağlayacağım. Tüm bu makaleleri takip etmek için BURAYA TIKLAYABİLİR ve sana yardımcı olacak diğer içeriklere de erişebilirsin. Ayrıca youtube kanalımdaki içeriklere erişmek için BURAYI TIKLAYABİLİRSİN. Umarım bu makale blog yazarak para kazanmak isteyenler için yararlı olmuştur.   
 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler