BACKLİNK NASIL KAZANILIR (Hiç Bilinmeyen Yötemler)?

   Arama motoru sonuç sayfasında daha yüksek konumlara erişmek daha doğrusu sitenizi daha üst sıralara çıkartmak istiyorsanız  backlink kazanmanın yollarını da biliyor olmalısınız. İşte bu makalemde backlink kazandıracak ve çok az bilinen yöntemlerden bahsedeceğim...

BACKLİNK NASIL KAZANILIR (Hiç Bilinmeyen Yötemler)?



   Daha önce arama motorları nasıl çalışır yazı dizisini okuduysan muhtemelen Google'ın sıralama algoritması olan RankBrain hakkında küçük de olsa bir bilgiye sahipsin demektir. Aman okumayanlar için küçük bir detay paylaşmak isterim. Google arama sorgularına karşılık bir sonuç döndürmek adına aratılan ifadeye karşılık gelen sayfaları indekslerken, o sayfaları anlamak ve nelerden bahsettiğine dair bir bağlam kurmak adına geri bağlantılardan yararlanır. Diğer bir değişle kazanacağınız backlinkler  arama motoru sonuç sayfasında yükselmek için en önemli koşul olmasa da gerekliliklerden de biridir. 

   Peki ama nasıl backlink kazanabiliriz? Aslında bunu daha önce "Backlink nedir Backlink alabileceğiniz en kaliteli Türk ve yabancı siteler" başlıklı makalemde incelemiş olsam da küçük bir güncelleme yapmak için bu makaleyi yazmaya karar verdim.

   "Nereden backlink alabilirim" sorusuna karşılık genellikle şu yanıtlara erişirsin:

amazon satış ortaklığı nasıl yapılır



* Youtube'a git. Sonra makalende geçen anahtar kelimeleri kullanan videolara eriş. Sonra bunların altına blog yazının linkini ver. Bunu öğütleyenler genelde burada paylaşacağın linklerin o video içeriği oluşturan kişinin panelinde spam olarak düşeceğini söylemezler. Eğer video sahibi yorumunu kaldırırsa bunun hiçbir anlamı olmaz...

* Facebook'a git. Sonra konunla alakalı gruplara eriş ve burada makalelerin paylaş (Diğer bir deyişle makale linklerini...). Bu da işe yarayabilir. Tabi grup yöneticileri onaylarsa... Peki ya onaylamazlarsa?

* Medium'a da oturum aç ve yazdığın içeriklerden kendi sitende yayınladığın makalelere link ver. İşte bu ilk iki seçeneğe göre daha mantıklıdır. Zira ilk iki seçenek backlink kaynağından ziyade esasen trafik kaynağı olarak değerlendirmek gerekiyor. 

* Benzer Konuları İşleyen Bloglara git ve yorum bölümlerinde kendi blog postlarının linkini paylaş. Bu da bir başka beyhude çabadır. Neden mi? Aynen Youtube'da olduğu gibi yaptığınız yorumlar blog sahibi tarafından kaldırılır. "Canım nereden fark edecek deme" çünkü kendisine blog'da bir yorum yapıldığı zaman bildirim gidiyor...

   Tabi ki yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra forum sitelerinden de yararlanabilirsin. Örneğin Reddit veya Quara gibi platformlarda da sorulara küçük cevaplar verebilir ve detaylar için blog sitendeki içeriklere link verebilirsin. Tamam bunları zaten biliyorsun... Acaba gözden kaçan birşeyler olabilir mi? Bunların yanında backlink kazanmak için ne tür alternatifler ekleyebilirsin? 

sermayesiz internetten para kazanma



1- Google Alerts İle İçerik Alarmı Kurun:

   Google alerts ile  sizin içeriğinize benzer içerikler üreten kaynakları belirleyin:

backlin nasıl kazanılır

  Özellikle Google Alerts'deki kaynaklar kısmında "Haberler" seçeneğini seçin. Daha sonra bu koun ile ilgili haber kaynaklarında bir haber yayınlandığında size bildirim gelecektir. Burada konu ile ilgili yazılar, bir takım görseller ve yazarın içeriğine katkı sunacak çeşitli içerikler paylaşarak ondan bunun karşılığında back link alın.

Uyarı: "Ben sana bunları sağladım sen de bana backlink ver" demeni tavsiye etmem. Özellikle yararlı kaynakları paylaştığında "Bende bu konu ile ilgili içerik üretiyorum. Tüm bu içeriklere www.sitem.COM" üzerinden erişebilirsiniz. Makalenize katkıda bulunacağını düşündüğüm için sizinle bu kaynakları paylaşmak istedim" gibi bir tutumla yaklaşın. Elbette bu çok çaba sarfetmenizi gerektirecektir.


2- En Popüler İçeriği Bulun:

   Google arama motoru sonuç sayfasında en üst sırada yer almak istediğiniz anahtar kelimeyi belirlediniz değil mi?(Hala belirlemedinse rekabetçi anahtar kelimeleri bulmak için işine yarayacak teknikler bu makalede: https://internettengeliryontemleri.blogspot.com/2020/10/anahtar-kelime-bulma.html). Daha sonra bu anahtar kelimede ilk sırada yer alan rakibinizin makalesini inceleyerek eksiklikleri keşfederek kendi makalenize ekleyin:

* Makalede kaliteli fotoğraf yok mu?
* Makalede konu ile ilgili detaylı bilgi yok mu?
* Makalede konuyla ilgili video yok mu?

   Tüm bu eksiklikleri keşfedin ve kendi makalenizde bu tür boşlukları doldurun. Daha sonra ahref gibi kaynakları kullanarak rakibin backlink kaynaklarını tespit edin! Ancak dikkatli olmanız gereken bir husus var. Rakibinizin tüm backlinklerini tespit etmenize gerek yok. Bunun yerine en çok backlinki hangi kaynaktan alıyor bunu tespit edin. Ve ona giderek içerikleriniz için backlink almak istediğinizi belirtin ve bunun için şartlarını öğrenin.

3- Konuk Yazar Olun:

   Daha önce Medium platformundan bahsetmiştim. Aslında bu kaynağa alternatif olarak çeşitli blog siteleri belirleyin ve onlar için blog postu oluşturun. 

   Konuk yazar olarak da backlink kazanmanız mümkün. Ancak bunun için de biraz uğraşmanız gerekebilir. Çünkü kendi sitenize paralel konulardan bahseden bloglara erişmeniz gerekebilir. Tabi bu blog sahipleri rekabet yaratabilir düşüncesi ile teklifinizi kabul etmeme durumu da söz konusu. Elbette hepsi için bunu söyleyemem aksi taktirde ön yargılı davranmış oluruz.

   Eğer eriştiğiniz bloggerlar sizi reddedecek olursa sizin alanınız ile ilgili hizmet veren firmalara erişin ve sitelerinde blog bölümü de mevcutsa(ki çoğunun mevcut), blogları için içerik üretme teklifi yollayın.

ticarete atılmak



UYARI: SAKIN ÜCRET KARŞILIĞI BACKLİNK SATIN ALMA!

   Bazen backlink kazanmak için (cebinde biraz da para varsa) backlink satın almaya kalkabilirsin. Seni en baştan uyarmak isterim ki bu backlink kazanmak için yapacağın son şey olmalı. Çünkü bu backlink satan arkadaşlar çok otoriter sitelerden backlink sağlıyoruz derler. Sonra parayı verirsin ve ardından bir bakmışsın ki Kamboçyadan, Vietnam'dan, olur olmadık haritada yerini bile bilmediğin ülkelerden trafik akar. (Hadi gerçek trafik olsa yine siğneye çekersin ama...). Tabi bunların gerçek olma olasılığı da düşük. Bir nevi bot trafiği de olma olasılığı yüksek. Arkadaşlar kaliteli backlink ne kadar faydalıysa kalitesiz backlinkler de bir o kadar zararlıdır. Diyeceğim o ki ille de backlink satın alacaksanız bunu yine kendiniz gibi bloggerlardan alın...

   Peki ama kimden backlink alalım? Bunun için düzenli içerik üreten ve yüksek trafiğe sahip olan kanallardan yapın. Bunu tespit etmek için kullanabileceğiniz iki temel kaynak var: 

anahatar kelime bulma



1- Google'a Başvurun: Şöyle bir arama yaptırın: "site:www.backlinkalacağınsite.com" gibi bir arama yaptırın. Google size backlink satın almak istediğiniz sitenin indekslenen içerik dökümünü sunacaktır. Ne kadar içeriği çoksa o kadar iyidir. 

2- Similar Web: Burada backlink almak istediğiniz sitenin günlük trafiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Trafik ne kadar çoksa sizin için o kadar avantajlı olur. Elbette trafiği yoğun bir siteden backlink almak biraz maliyetli gelebilir ancak çalışmayacak şeylere para yatırmaktan daha ucuzdur her zaman. Bence şansınızı denemeye değer.

   Ayırıca yukarıda belirttiğim koşulu sağlayan sitelerden backlink almak için onlardan sizi tanıtan içerikler yazmasını da isteyebilirsiniz. Bu da sitenizi tanıtmak ve backlink almak açısından yararlı olacaktır. 

   Bu makaleden şimdilik bu kadar senin için yararlı olacak diğer içeriklere BURADAN erişebilirsin. İyi çalışmalar dilerim.  

   


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler