Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

  Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır  



Amazon Satış Ortaklığı affiliate marketing

Amazon satış ortaklığı nedir ve amazon satış ortaklığı nasıl yapılır? Amazon satış ortağı olarak hangi ürünleri desteklemek daha karlı? Bu makalemde Amazon associate / affiliate marketing (ya da amazon satış ortaklığı) ile ilgili bir çok soruyu yanıtlamaya çalışacağım. Böylece başarılı bir amazon satış ortağı olmak için gereken tüm bilgiye sahip olacaksın. Öyleyse başlayalım.

Amazon Satış Ortaklığı/affiliate marketing Nedir



Amazon Satış Ortaklığı Affiliate marketing

Amazon Satış Ortaklığı Nedir?

   Bildiğin gibi amazon.com dünyanın en büyük online alış-veriş sitelerinden biridir. Amazon satış ortaklığı iş modeli ile amazonda satışı yapılan ürünleri yine online ortamda pazarlayarak komisyon kazanabilirsin. Peki ama süreç nasıl işliyor? Öncelikle amazon.com'a giderek satış ortağı olmak için başvuruda bulunuyorsun (Tamamen Ücretsiz). Ardından amazon sana pazarlamak istediğin ürünün sana özel linkini veriyor. Bu linki istersen sosyal medya hesaplarında istersen kuracağın blog sitende paylaşıyorsun. Tüketiciler senin linkin ile bir ürün satın aldıklarında sen de komisyon kazanıyorsun. Aklına bazı sorular takılabilir. Ancak makaleyi sonuna kadar okuduğunda emin ol herşey anlaşılır olacak. Yavaş yavaş detaylara geçelim. Öncelikle Amazon satış ortağı nasıl olacağını göstereceğim:

Amazon Satış Ortaklığı Başvurusundan Önce:

  1. Herşeyden önce bir websitesi kurmalısınız (Bu sitenin türü önemli değil. Diğer bir deyişle bu bir blog sitesi de olabilir, bir inceleme sitesi de olabilir. )
  2. Amazon.com'a giderek satış ortağı olmak için başvuruda bulunmalısın
  3. Amazon satış ortaklığı kaydından hemen sonra kendine ait linkleri almalısın
  4. Bu linkleri sitendeki içeriklere yerleştirmelisin.
  5. Hem websitesi içeriklerini hem de amazon ürünlerini sosyal medya hesaplarında paylaşmalısın.
Şimdi detaylara geçelim:

Amazon Satış Ortaklığı İçin Ücretsiz Websitesi Kurmak

   Amazon satış ortağı olmak için öncelikle bir websitesi kurmanız gerekiyor. Bunun için bir alanadı ve hosting satın alarak bir başlangıç yapabilirsin elbette. Ancak bu işte henüz yeni isen bunu yapmanı tavsiye etmem. Neden mi? Bir çok kişi bu işin kolay olduğunu sanıyor ve bir hevesle işe koyuluyor. "İki satır bir şeyler yazarım ve para kazanırım" düşüncesiyle domain ve hosting satın alıyor. Peki sonra ne oluyor? Aslında işin iki satır yazı yazmaktan fazlası olduğunu anlıyor. Daha sonra sıkılıyor ve bir noktadan sonra çalışmayı bırakıyor. Tabi böylece kaynakları boşa harcamış oluyor. Bu yüzden bu işi yapacağına emin olduktan sonra domain ve hosting satın almak gibi yatırımları daha sonra da yapabilirsin. Şimdilik acele etmek için bir sebep yok.

düşük rekabetli anahtar kelime bulma


Ücretsiz Site Kurmak İçin Hangisi Daha İyi : Wordpress, Wix, Blogger?


   Bu küçük açıklamadan sonra devam edelim. Ücretsiz site kurmak için opsiyonlar nelerdir? Wix,wordpress ve blogger gibi kaynaklar aracılığı ile alt alan adına sahip bir site kurarak işe başlayabilirsin. Özellikle blogger ile alt alan adına sahip bir site kurmanı tavsiye ederim. Neden mi? Eğer blogger ile bir blog sitesi kuracak olursan, bu websitesinin içerisine google reklamları da yerleştirebilirsin. Böylece zamanla trafiğin arttıkça google reklamları ile de para kazanabilirsin. Ancak burada bilmen gereken bir detay var. Eğer bir youtube kanalın varsa ve bu kanala tanımlanmış bir adsense hesbı kullanıyorsan, blogspot aracılığı ile kurduğun alt alan adına sahip sitende google reklamları gösterilmez. Yani? Sitendeki trafik oranı artınca bu alt alan adına sahip sitene normal bir alan adı tanımlayabilirsin. Böylece hem youtube kanalından hem de bloğundan google reklam geliri elde edebilirsin. Diğer bir deyişle emeklerin boşa gitmez. Bu konuyu da aydınlattığımıza göre şimdi diğer detaylara geçelim.

Blogger İle Amazon Satış Ortaklığı İçin Alt Alan Adına Sahip Bir Websitesi Kurmak

   Blogger ile alt alan adına sahip bir site kurmaya karar verdik değil mi? Şimdi ne yapacağız? Şimdi blogger.com adresine giderek bir hesap açacağız. Bunun için bir gmail hesabınızın olması yeterli. Sisteme giriş yaptıktan sonra,

  • Açılan sayfanın solunda bulunan menülerden "Create Blog" sekmesine tıklayın
   
Amazon Satış Ortaklığı İçin Ücretsiz Blog Sitesi Kurmak
  
  •    Ardından bloğunuz için bir başlık belirleyin(Bu pencerenin üzerinde gösterilecektir)
   
Amazon satış ortaklığı için ücretsiz websitesi kurmak


  • Bu işlemin ardından blogsiteniz için bir alan adı belirleyin. Bu alan adı seçmiş olduğunuz nish ile alakalı olsun. Ayrıca insanların aklında kolayca kalabilecek bir isim olsun.


   
amazon satış ortaklığı için ücretsiz websitesi kurmak
 

   Blog sitenizi kurdunuz. Tebrik ederim. Blogger sayfasının sağ altında bulunan "+" ikonuna tıklayarak blog yazılarınızı yazmaya başlayabilirsiniz. Bir blog sitesi kurmak gördüğün gibi bu kadar basit. Ancak amazon satış ortağı olarak internetten gelir elde etmek istiyorsan, bu websitesinin google'da organik olarak yükselmesini sağlaman gerekiyor. Ne kadar çok trafik o kadar çok kazanç demek!

Amazon Satış Ortaklığı İçin Kurduğun Websitesine Organik Trafik Çekmek;

  Amazon satış ortaklığı için kurduğun websitesine organik trafik çekmek oldukça kritik bir konudur. Az önce de belirttiğim gibi ne kadar trafik o kadar kazanç. Elbette sitene ücretli trafik de çekebilirsin. Ancak bunu sonsuza kadar sürdüremezsin. Bu yüzden organik olarak insanların sana ulaşmasını sağlaman gerekiyor. Ancak bu makalenin konusu amazon satış ortaklığı olduğu için fazla detaylara girmeden, dikkat etmen gereken şeyleri kısaca belirteceğim. Eğer vaktin varsa bu makaleyi okuduktan sonra bu maddelere vereceğim bağlantıları tıklayarak daha kapsamlı bilgiler elde edebilirsin. Şimdi geçelim Amazon Satış Ortaklığı İçin Kurduğun Siteye Organik Trafik Nasıl Çekebilirsin maddelerine;




ADIM ADIM AMAZON SATIŞ ORTAĞI OLMA REHBERİ

   Bu bölümde adım adım amazon satış ortağı olman için tüm bilgilere erişebileceksin. Herhangi bir problemle karşılaşmamak adına yaptıklarımı tek tek sen de yapmalısın.

1. Amazon Satış Ortaklığı İçin 1. Adım:

   Öncelikle Amazon.com'a giderek sayfayı aşağıya doğru kaydır. Sayfanın en altındaki "Become Affiliate" sekmesine tıkla:


Amazon satış ortaklığı nedir nasıl amazon satış ortağı olunur?

2. Amazon Satış Ortaklığı için 2.Adım:

   Açılan sayfada "sign up" düğmesine tıkla;

Amazon Satış Ortaklığı Nedir, Amazon Satış Ortağı nasıl olunur

3. Amazon Satış Ortaklığı İçin 3. Adım:

   Açılan sayfada yeni bir kayıt oluşturmalısınız. Bu bölümde Amazon sizden kişisel bilgilerinizi isteyecek. Aşağıda resmini gördüğünüz ekrandan farklı bir ekranla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu sizin için bir problem teşkil etmez. Eğer amazon satış ortağı olacak kişi bizzat kendinizseniz, formun sonundaki opsiyonlardan "The payee listed above" opsiyonunu seçin. Ardından "Next" düğmesine tıklayarak devam edin.

amazon satış ortaklığı nedir amazon satış ortağı nasıl olunur

   

4. Amazon Satış Ortaklığı İçin 4. Adım:

   Bu bölümde amazon ürünlerini destekleyeceğiniz websitenizin adresini bellirtmeniz gerekiyor. Sadece bu kadar da değil. Eğer amazon ürünlerini destekleyecek bir mobil uygulamanız varsa, onun url'sini de burada belirtmelisiniz. Websitesi kurmak ile ilgili bir tereddütünüz varsa ya da henüz bir websitesi kurmak için hazır hissetmiyorsanız, hemen alan adı ve hosting hizmeti satın almanıza gerek yok. Bunun için alt alan adına sahip bir site de kurabilirsiniz. Amazon tarafında bunun hiç bir sakıncası yoktur. 

Amazon satış ortaklığı nedir amazon satış ortağı nasıl olunur


5. Amazon Satış Ortaklığı İçin 5.Adım:

      Bu alanda Amazon sizin ve sitenizin hakkında bir takım bilgiler toplamak için bazı sorular yöneltiyor. Kısaca o sorulara bir bakalım şimdide;

a- What is your preffered Associates Store Id: Amazon affiliate mağaza adı için bir tercih belirtmenizi istiyor. Diğer bir değişle mağaza adınızın ne olması gerektiğini soruyor. Dilediğiniz bir ismi belirtebilirsiniz.

b- Your website list: Daha önce amazona bildirdiğiniz websitelerinizin ismi bu alanda gösterilmekte. Burada site isimlerinizi doğru belirtip belirtmediğinizi birkez daha kontrol edin.

c- What are your websites or mobile apps about? : Burada amazon sitelerinizin ve uygulamalarınızın hangi konular hakkında olduğunu soruyor.

d- Which of the following topics best describes your websites or mobile apps?: Burada Amazon tekrar websitelerinizin ve mobil uygulamalarınızın kapsamını öğrenmek istiyor. Kayar menüden, siteniz için en iyi konu başlığını seçin.

e- What type of Amazon items do you intend to list on your websites or mobile apps: Bu bölümde sitelerinizde ya da mobil uygulamalarınızda amazonun hangi ürünlerini destekleyeceğinizi soruyor. Ben iki alanı belirledim. Ancak bunu kafanıza takmayın. İstediğiniz ürünü destekleyebilirsiniz. Bu sadece bir formalitedir.

amazon satış ortağı nasıl olunur


f- What type are your websites or mobile apps: Bu bölümde websitelerinizin ya da mobil uygulamalarınızın türünü seçmelisiniz. (Bir karşılaştırma sitesi mi yoksa blog sitesi mi ve benzeri...)

Şimdi sitenizin karlılığı ve trafik yönlendirme türleri ile alakalı sorulara geçiyoruz:

g- How do you drive traffic  to your website(s)?: Websitenize trafik yönlendirmek için neler yaptığınız soruluyor. Buradaki şıklardan uygun olanını seçebilirsin. Bu da bir diğer formalitedir. Burada seçeceğiniz opsiyonlar, amazon satış ortağı olmanız önünde bir engel yaratmayacaktır.

h- How do you utilize your websites and apps to generate income?: Burada amazon sizden websiteniz ve mobil uygulamanız üzerinden gelir yaratmak adına ne tür kazanç modelleri uyguladığınızı öğrenmek istiyor. Bu da bir formalitedir. 

i- How do you usually build links?: Bu alanda bağlantıları nasıl yarattığınız soruluyor. Ben blog editörleri aracılığı ile bağlantı yaptığımı belirtiyorum.

j- How many total unique visitors do your websites and apps get per month?: Amazon  aylık site ve mobil uygulama ziyaretçi sayınızı soruyor. Bu da bir formalitedir. Burada belirteceğiniz sayının bir önemi yok.

k- What is your primary reason for joining the Amazon Associates Program?: Burada amazon satış ortaklığına başvurunuzun amacı öğrenilmek isteniyor. "To get rich content for my site" olarak belirtiyorum.

l- How did you hear about us? Burada amazon satış ortaklığından nasıl haberdar olduğunu öğrenmek istiyorlar. Bazı networkler yönlendirilme karşılığında, bu yönlendirmeyi yapan kişiye küçük bir ödül verir. Ancak amazonda bu söz konusu değil.

amazon satış ortaklığı nedir, nasıl amazon satış ortağı olunur


Son olarak ekranda gördüğüm kodu, boş kutuya giriyorum. Ardından amazon satış ortaklığı koşullarını kabul ettiğime dair kutuyu işaretliyorum. Ve finish düğmesine tıklıyorum.

amazon satış ortağı nasıl olunur

6. Amazon Satış Ortaklığı İçin 6.Adım:

Amazon satış ortağı olmak için gerekli adımları tamamladım. Şimdi sırada ödeme alma ayarlarını yapılandıracağım.

nasıl amazon satış ortağı olunur

7. Amazon Satış Ortaklığı İçin 7. Adım; Amazon'dan nasıl ödeme alacağım:

   Amazon kazandığınız komisyonları size üç şekilde öder. Bunlardan ilki doğrudan depozittir. Bunun için ABD'de çalıştığın banka hesap numarasını Amazon ile paylaşırsan, kazandığınız komisyon bu banka hesabına gönderilir. ABD dışında mı yaşıyorsun Sorun değil. Payoneer hesabı açabilir ve bu payoneer hesap bilgilerini amazon ile paylaşabilirsin. Böylece Amazon payoneer hesabına kazandığın komisyonu yatırır. 
Amazon satış ortaklığı


Amazon satış ortağı nasıl olunur amazon satış ortaklığı kayıt

  Amazon kazandığınız komisyonu hediye çeki ile de ödeyebilir. Böylece kazandığınız komisyonu amazondan alış-veriş yaparken kullanabilirsiniz. Son olarak, amazon kazandığınız komisyon tutarı 100 doları bulduğunda, bu komisyonu çek olarak adresinize postalar. Bu arada belirtmeyi unuttum. Eğer ödemeyi banka hesabına doğrudan depozit olarak almak isterseniz bunun için sınır 10 dolardır. Diğer bir değişle komisyon kazancınız toplamda 10 dolara ulaştığında amazon bu bedeli banka hesabınıza ya da payoneer hesabınıza yatırır.

   Tüm bu ayarları yapılandırdıktan sonra "Submit and continue with tax information" düğmesine tıklayarak bir sonraki adıma geçiyorum. Böylece vergi ayarlarımı yapılandıracağım.

amazon satış ortaklığı nedir

8. Amazon Satış Ortaklığı İçin 8. Adım, Vergi Ayarlarının Yapılandırılması:

   Vergi ayarlarını yapılandırmak oldukça kolay. Burada dikkat etmen gereken tek şey, ABD yurttaşı olup olmadığınızı belirtmektir. Eğer A.B.D yurttaşıysanız, A.B.D'ye ait TİN numarası vermek zorundasınız. Eğer ABD yurttaşı değilseniz, bağlı olduğunuz ülkeye ait vergi numarasını ya da kimlik numarasını kullanabilirsiniz. Ben ABD yurttaşı olmadığım için ülkeme ait kimlik numaramı kullanıyorum ve bu numarayı "I have a Non-US TIN " kutucuğunu işaretledikten sonra hemen altındaki kutuya yazıyorum. Ardından "Continue " düğmesine basarak devam ediyorum.

Adım adım amazon satış ortağı nasıl olunur

   Devam eden işlemde hizmetin verileceği bölge isteniyor. A.B.D dışında yaşadığım için "All service will be performed outside the U.S" seçeneğini seçiyorum. Ardından W-8BEN formundaki her bilgiyi elektronik imzayla sunduğumu kabul eden kutuya tik koyuyorum;

amazon satış ortaklığı

Ardından "Save and Preview" düğmesine tıklayarak devam ediyorum;

amazon satış ortağı ol


Doldurduğum formu kontrol edeceğim;

nasıl amazon satış ortağı olunur?


Doldurduğum formda herhangi bir sorun yok. Tüm bilgilerim doğru. "Submit Form" düğmesine tıklayarak devam edebilirim;

amazon satış ortaklığı amazon affiliate marketing

Formu teslim ettim. Her şey yolunda. "Exit interview" düğmesine tıklıyorum. Yönlendirildiğim sayfada vergi statümün tamamlandığı gösteriliyor;

amazon affiliate marketing


 Kendimi de seni de tebrik ediyorum. Artık Amazonun satış ortağıyız. Sırada ne var?




Amazon Affiliate Linklerimi Nasıl Alacağım?

   Amazon affiliate linklerinizi almak oldukça kolay. Amazondan affiliate linkinizi almak için iki yöntem mevcut. Bunlardan ilki amazon sitestripe aracı ile affiliate linklerinizi almaktır. Hadi adım adım inceleyelim:

  • Amazon.com'a gidin. Eğer daha önce amazon associate programına kayıt olduysanız, Amazon sitestripe otomatik olarak sayfanın en üstünde belirecektir.
 
amazon affiliate linkleri nasıl alınır

  • Amazon arama kutusunda herhangi bir ürün aratın ve çıkan arama sonucunda gösterilen herhangi bir ürünü tıklayın;


   
amazon affiliate linkleri nasıl alınır

  • Pazarlamak istediğiniz ürünü bulduktan sonra, amazon sitestripe aracından linkinizi metin olarak, resim olarak, hem resim hem de metin olara alabilirsiniz. Sadece metin olarak almak istiyorsanız, sitestripe menüsünden "TEXT" sekmesini tıklayabilirsiniz. Affiliate linkinizi hem metin hem resim olarak almak istiyorsanız sitestripe menüsündeki "TEXT + IMAGE" sekmesini tıklayın;

 
amazon satış ortaklığı linki nasıl alınır
  




amazon satış ortaklığı linki nasıl alınır


  • Amazona ait affiliate linklerini almak için sitestripe yerine Amazon'un affiliate arayüzünü de kullanabilirsiniz. Bunun için amazon.com'a gidin. Ardından sayfanın en altına ilerleyin ve "Become Affiliate" sekmesine tıklayın:


 
amazon affiliate linki oluşturma

 Açılan sayfada "sign in" düğmesine tıklayarak sisteme girin:

 
amazon satış ortağı linki nasıl alınır

   Sisteme giriş yaptıktan sonra menüden "product linking" sekmesine gidin. Kayar menüden ""Product Links" sekmesine tıklayın. Aklıma gelmişken şunu da belirteyim. Eğer websitenize amazon banner'ları yerleştirmek isterseniz, banner linklerini buradan alabilirsiniz. Neyse kaldığımız yerden devam edelim:

   
amazon affiliate linklerini alma

Açılan sayfadaki kutucuğa ürün ismini veya ASIN kodunu girerek ürünü aratın. Ardından ürünün sağında bulunan "Get Link" düğmesini tıklayarak affiliate linkinizi alın.

   
amazon affiliate linkini almak

Amazon Affiliate Linklerini Mobil Cihazlar Üzerinden Alabilir miyim?

   Amazon affiliate linklerinizi mobil cihazlar üzerinden de alabilirsiniz. Ancak bunun için yine bir internet tarayıcısına ihtiyacınız olacak. Çünkü google play üzerinden indireceğiniz amazona bağlı mobil uygulamalar aracaılığı ile affiliate linklerinizi alamazsınız. Bunun yerine google mobil internet tarayıcısı ile amazon.com'a gidebilir ve yukarıda yaptığım gibi sisteme giriş yaparak affiliate linklerinizi alabilirsiniz.

Websitemden Pazarlayacağım Amazon Ürünlerine Nasıl Link Verebilirim?

   Amazon ürünlerine websitenden link vermek için üç yöntem mevcut. Bunlardan ilki seçmiş olduğunuz bir kelime aracılığı ile amazona link verebilirsiniz. Bunun için önce link vermek istediğin kelimeyi seçmelisin. Daha sonra editör menüsünden zincir sembolüne tıkla;
websitemden amazon ürünlerine link nasıl verebilirim

 Ardından açılan küçük penceredeki url alanına affiliate linkinizi yapıştırın;

Websitemden amazon ürününe nasıl link verebilirim

Amazon'a link verebileceğiniz bir diğer yöntem de sitenizdeki resimler aracılığı ile bağlantı vermektir. Bunun için de yukarıdaki adımı izleyebilirsiniz. Bu sefer yapmanız gereken tek şey kelime yerine bağlantı vermek istediğiniz resmi seçmektir. Üçüncü bir bağlantı verme yöntemi de banner yerleştirmektir. Bunun için amazondan aldığınız banner kodunu, içeriğinizi yazdığınız sayfanın html bölümüne yapıştırabilirsiniz.  

Amazon Satış Ortağı Olarak Amazon Ürünlerini Bir Websitesi Kurmadan Nasıl Pazarlayabilirim?

   Amazon satış ortağı olarak amazon ürünlerini websitesi kurmadan pazarlayabilmen için bir çok farklı method var. Bunun için istersen sosyal medyayı istersen blog siteni kullanabilirsin. Özellikle amazon ürünlerini sosyal medya hesapların üzerinden pazarlamak istersen oldukça şanslısın. Neden mi? Çünkü Amazon'un affiliate linklerini sosyal medyada kolayca paylaşabilirsin. Bunun için herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmazsın. Özellikle Clickbank, Maxbounty, Admitad ya da Commission Junction gibi affiliate networklerine kayıt olduysan, onlardan alacağın affiliate linklerini facebook, Instagrampinterest gibi platformlarda paylaşman oldukça zor hatta imkansız. Neyse biz şimdilik amazona dönelim. Amazona ait ürünleri nerede ve nasıl pazarlaman gerektiğine dair tiyolara geçelim şimdi de;

Amazon Ürünlerini Facebook'ta Nasıl Pazarlayabilirsin?

   Amazon ürünlerini facebook'ta pazarlamak için yapabileceğin şeylerden ilki, pazarlamak istediğin ürünlerle alakalı gruplara kayıt olmaktır. Daha sonra bu gruplar içerisinde ürün fotoğraflarını paylaşabilirsin. Pazarladığın ürünle ilgilenenler sana ürünle alakalı bir takım sorular soracaktır(Ürünün fiyatı nedir? Ürünün farklı renkleri var mı? vb...). Bu sayede müşterilerle doğrudan iletişim kurabilirsin. Böylece müşterilerinle arkadaş olma fırsatı yakalarsın ve onları senden satın almaları için ikna edebilirsin. Burada dikkat etmen gereken bazı kritik konular var. Bunlardan ilki, özelliklerini bilmediğin ürünleri pazarlamaya çalışma. Bir diğeri ise pazarladığın ürünün rakiplerini de tanıman gerektiğidir. Bazen müşteriler pazarladığın ürün ile o ürünün rakibini kıyaslamanı isteyebilirler. Asla doğrudan link verme. Bu durumda müşterinin ürünle alakalı sorularını asla öğrenemezsin.

   Yukarıdaki paragrafı herşeyin yolunda gittiği varsayımı ile yazdım. Herşey bu kadar basit olmayabilir. Özellikle üyesi olduğun Facebook grubu yöneticileri gönderini onaylarlarsa yukarıda bahsettiklerimi yapabilirsin. Peki ya gönderini onaylamazlarsa ne olacak? Hatta seni gruptan atabilirler de. Eğer daha kesin bir çözüm istiyorsan kendine ait bir grup kurmalısın. Böylece içeriklerini dilediğince paylaşabilirsin. Herhangi bir onaya ihtiyacın da kalmaz. Ancak bu bir zor ve maliyetli bir süreçtir. Peki tüm bu zorlukları göze alırsan, ne yapman gerekecek?

anahtar kelime nasıl bulunur



   Facebook grubu kurmadan önce bir alan belirlemelisin. Facebook grubun ne ile alakalı olacak? Ev dekoru mu? Belki de balıkçılık... Kampçılık ile alakalı bir facebook grubu da kurabilirsin elbette. Her neyse... Bu grubu kurduktan sonra sadece ürünlerini post edersen emin ol gruba üye bulmak için çok zorlanırsın. Grup üyelerine yardımcı olacak içerikler de paylaşmalısın. Bunun için seçmiş olduğun konu ile alakalı içerik üreten blog yazılarını ve youtube videolarını da facebook grubunda paylaşmalısın. 

   Facebook grubunu kurdun. Peki bu gruptaki kitleyi nasıl büyüteceksin? Bunu zaman yayabilirsin. Belki de ileride grubun başkaları tarafından keşfedilebilir. Ancak unutma ki başarı tesadüflere terk edilemeyek kadar kıymetli bir şeydir. Facebook grubunu büyütmek için reklam yayınlamalısın. Ancak burada küçük bir problem var. Sadece Facebook grubu sahibi olarak reklama çıkmazsın. Bunun için bir işletme hesabına ve facebook sayfasına ihtiyacın olacak. Tüm bunları kurduktan sonra Facebook işletme hesabın yardımıyla bu grubu büyütmek için facebook içerisinde reklam yayınlayabilirsin.

Amazon Ürünlerini İnstgaramda Nasıl Pazarlayabilirsin?

   Amazon ürünlerini Instagram'da pazarlamak facebook'ta pazarlamaktan biraz daha kolay. Elbette burda da bilmen gereken detaylar var. Örneğin hiç bir ürünün fotoğrafını paylaşmanı tavsiye etmem. Bunun yerine bir yaşam tarzını yansıtan içerikler paylaşman daha doğru olur. Bunu biraz daha somutlaştırayım. Örneğin bir olta resmi paylaşmak yerine balık tutan birisinin fotoğrafını paylaşman daha doğru olacaktır.

   Bildiğiniz gibi facebook'ta paylaştığınız posta link ekleyebiliyorsunuz. Oysa Instagram'da bu durum söz konusu değil. Peki affiliate linkini nereye yerleştireceksin? Bunun için Instagram'da ayarlara gitmelisin. Burada websitenizi belirtebileceğiniz bir alan var. Bu alana affiliate linkinizi ekleyebilirsiniz. 

   Instagram'da paylaşımlarınızın ön plana çıkması, satış potansiyelinizi artıracaktır. Bunun için günlük 3-4 tane post paylaşmalısınız. Ayrıca pazarladığınız ürünle alakalı markaları takip etmelisiniz. Böylece postlarınız bu markayı takip eden kişilerce keşfedilebilinir. Ben onların beni keşfetmesini bekleyemem diyorsanız, bu duumda siz onları takip etmelisiniz. Böylece daha kolay dikkat çekersiniz.




Amazon Ürünlerini Youtube'da Nasıl Pazarlayabilirsin?

   Amazon ürünlerini youtube'da nasıl pazarlayabileceğinden bahsetmeden önce nasıl pazarlayamayacağından bahsetmek istiyorum. Öncelikle başkalarına ait kanalları ziyaret edip, onların videolarının altına link bırakma. Bunu asla yapma. Çünkü bu sadece vakit kaybı olur. Neden mi? Çünkü youtube'da paylaşılan linklerin çoğu spam olarak değerlendiriliyor. Eğer video sahibi gönderinizi onaylamazsa linkiniz paylaşılamaz. Kendi bilgisyarından veya akıllı cihazından linkin paylaşıldığını görürsün ancak gerçekler bundan farklı. İstersen küçük bir deney yapabilirsin. Tarayıcında yeni bir gizli pencere aç. Ardından amazon affiliate linkini paylaştığın videoyu bul. Bu videonun altındaki yorumlara bak. Muhtemelen affiliate linkini göremeyeceksin. Bazen youtube bu linkleri onaylayabiliyor ancak çoğu zaman spam olarak değerlendiriyor. 

   Youtube'da yapılan hatalardan bir diğeri de, pazarlanacak ürünün üreticileri tarafından oluşturulan videoları doğrudan yayınlamaktır. Buradaki dönüşümlerde oldukça düşük. Ürün gerçekçi olarak incelenmediği sürece bir satış gerçekleşemez. Peki amazon ürünlerini youtube'da nasıl pazarlamak gerekiyor?

   Amazon ürünlerini youtube'da pazarlayabilmeniz için ürünleri satın almalısın ve "kutu açılışı" türünde videolar oluşturmalısın. Elbette daha geniş kitlelere erişmek için epeyce video çekmen gerekecek. Bu da oldukça maliyetli olacaktır. Bu yüzden bütçene bağlı olarak uygun ürünleri seçmelisin. Ayrıca ihtiyacın olan ürünleri satın alır ve onları kullanarak bir video çekersen bu daha gerçekçi olacağı için satış olasılığın artacak ve daha samimi videolar oluşturabileceksin. Bu videolarda ürünlerin özelliklerini abartma. Rakiplerine göre avantajlarını ve dezavantajlarını belirtmeyi unutma.



AMAZON ÜRÜNLERİNİ PAZARLAMAK İÇİN EN İYİ YÖNTEM 

   Daha önce de belirttiğim gibi amazon ürünlerini isterseniz websiteniz aracılığıyla isterseniz sosyal medya hesaplarınız aracılığıyla pazarlayabilirsiniz. Her iki yöntemde hem zaman hem de yatırım gerektirir. Ancak unutulmamalı ki web siteniz üzerinden pazarlama yapmak her zaman daha avantajlıdır. Bunun temel sebebi de şudur. Eğer sosyal medya üzerinden pazarlama yapacak olursanız sadece amazona bağlı kalırsınız. Çünkü diğer affiliate networklerinin ürünlerinin affiliate linklerinin sosyal medyadaki paylaşımı kısıtlı. Daha doğrusu bu linkleri paylaşmak imkansız. Elbette bunları paylaşmak için köprü bağlantılar kurulabilir. Ancak kullanıcıları bir bağlantıdan diğerine tıklamalarını sağlamak oldukça zor. Artık kendi websitenizi kurduğunuz zaman amazondan gelir elde edebileceğiniz gibi diğer affiliate networklerinden de gelir elde edebileceğinizi biliyorsunuz.  Hepsi bu kadar mı? Elbette değil. Bir web sitesi kurduğunuz zaman  google reklamlarını sitenize yerleştirerek de gelir elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra çok trafik çeken bir siteniz olursa, zamanla siteniz içerisinde reklam alanları belirleyebilir ve bu alanları da pazarlayabilirsiniz. 

   Tüm bunlardan sonra aklınıza şöyle bir soru takılabilir: "Ne tür bir websitesi kurmalıyım ?". Bu sorunun cevabını vermek için öncelikle websitesi türlerine bir bakalım. Alışveriş siteleri, blog siteleri, uygulama siteleri kurarak affiliate marketing yapmak mümkün. Özellikle udemy'deki affiliate marketing eğitimimi alan arkadaşlar genellikle alışveriş sitesi kurma eğilimi gösteriyor. Amaçları amazon gibi bir alışveriş sitesi kurmak ve ürün resimini tıklayanları amazona yönlendirmek. Ancak bu çalışmayacaktır. Çünkü rakipleriniz çok güçlü olduğu için arama motorlarında yükselme şansınız hiç yok. Bu şansı yakalamak için reklam  vermek zorundasınız. Bu reklam maliyetleri ile başetmeniz mümkün değil! Ayrıca bir ürün almak istersen tanınmış bir siteye yönelirsin.

   Eğer uygulama siteleri kurmak istersen bu durumda da yazılım bilmen gerekecek. Diğer bir deyişle teknik bilgin olmalı. Aksi takdir de kuracağın sistem çalışmayacaktır. Bu da kötü bir kullanıcı deneyimi demektir. Kullanıcılar sitende daha az vakit geçirdikçe, google artık sana kullanıcı yönlendirmeyecektir.

   Tüm bu olasılıkları değerlendirdikten sonra geriye sadece blog sitesi kurmak kalıyor. Zaten affiliate marketing yapmak için en geçerli yöntem de budur. Tüketicilerin bu sitelere ihtiyacı var. Çünkü insanlar satın alma kararı vermeden önce, ürün incelemelerini ve yaşadıkları problemlere ilişkin araştırmaları okuyorlar. Bu kaynaklar tüketicilerin problemlerini çözecek ürünleri, hizmetleri hatta reçeteleri sunuyorlar. Tüketiciler de bu kaynakların yönlendirmesi ile satın alıyorlar.   


 

Amazon Affiliate Marketing İçin Websitesi ve Blog Örnekleri

   Bir önceki başlıkta amazon ürünlerini pazarlamak için en iyi yöntemin websitesi kurmak olduğunu belirtmiştim. Peki ama kuracağımız bu siteler tam olarak nasıl olmalı? Bu başlık altında size bazı websitesi örnekleri göstermek istiyorum. İlk 100 amazon affiliate sitesinin tam listesine buradan da ulaşabilirsin. 

1- improb.com :  Bu site basit bir inceleme sitesi. Belirli bir alanı kapsamıyor. Şöyle bir incelediğiniz zaman sprey boyadan çim biçme makinasına kadar çok çeşitli ürün incelemeleri mevcut.

2- runrepeat.com : Bu sitede farklı alanlardaki spor ayakkabılar incelenmiş. Bir çok markanın bir çok ürününü bulmak mümkün. Aynı zamanda içerisindeki küçük uygulama sayesinde iki farklı ayakkabı modelini kıyaslayabiliyorsunuz. Bir diğer deyişle bu site fonksiyonel bir site olma özelliğini taşıyor.

3- petlifetoday.com : Bu site evcil hayvan sahipleri için oldukça faydalı görünüyor. Evcil hayvanlara yönelik bir çok ürün incelemesi mevcut. 

4- musiccritic.com : Bu sitede çeşitli enstürmanlar inceleniyor. Gerçekten de müzik ile alakalı bir çok içeriğe yer verilmiş. Sadece amazon ürünleri değil, farklı sitelere ilişkin affiliate linkleri de içermekte. Ayrıca siteye girdiğin zaman google reklamlarını da göreceksin.

5- groomandstyle.com : Bu site de kişisel bakım ile alakalı bir site. İçerisinde çok çeşitli ürün grupları mevcut. Hem kadınlar için hem de erkekler için kişisel bakıma yönelik içerikler sunuyor. 

amazon satış ortaklığı affiliate marketing

Pazarlamak İçin En İyi Amazon Affiliate Ürünlerini Bulmak

   Yukarıdaki siteleri dikkatlice inceledin mi? Dikkatini çeken ilk şey nedir? Ürünler mi? Bu sitelerde hep en iyi puan almış ürünler mi sergilenmiş? Belki de en çok yorum alan ürünler sergilenmiştir. Bu sitelerin temel özelliği herbiri bir nish barındırıyor. Örneğin sanatla ilgili içerik üreten site de var, evcil hayvan sahiplerine yönelik içerik üreten site de var değil mi? Neden amazondaki her bir ürünü tek tek sitelerinde pazarlamıyorlar?

   Bu işe yeni başlayan bir çok yeni affiliate "amazonda pazarlayabileceğim en karlı ürün hangisi" sorusunu sorar. Bu işe başlamak için sanırım sorulabilecek en kötü soru bu. Özellikle bu ürünleri sitende pazarlamaya çalışacaksan. Zira amazonda milyonlarca ürün var. Bunların içerisinde tek tek ürün bulmak oldukça zor. Peki ama ne yapmak gerekiyor?

   İster amazon satış ortağı olun isterseniz faklı affiliate networklerinin satış ortağı olun,bir affiliate olarak websiteniz aracılığı ile ürün pazarlayacaksanız yapmanız gereken öncelikle şey bir alan / endüstri seçmektir. Ardından bu alan ile ilgili insanların ne aradığına odaklanmalısınız. İnsanlar ne öğrenmek istiyor? Tüketicilerin ne tür problemleri var? Tüm bunları tespit ettikten sonra, bu soruları cevaplayan içerikler oluşturmalısın. Ardından bu içeriklere ürünler yerleştirmelisin. Böylece hem ürün bulma problemini aşarsın hem de tüketicilere "uzman kişi" algısını verirsin. Tamam. İnsanların sorunlarını bulmak bu kadar kolay mı? Tüketicinin problemlerini nasıl tespit edebilirim?

   Tüketicinin mevcut problemlerini tespit etmenin, merak ettikleri konuları tespit etmenin zor olduğunu mu düşünüyorsun? Öyleyse google anahtar kelime planlayıcıya bir gözat derim. Burada yapacağın anahtar kelime aramalarıyla hem içerik üretebilirsin hem de tüketicilerin meraklarını tespit edebilirsin. Bu merakları giderecek her tür içerik sana para kazandıracaktır.  

Anahtar Teslim Amazon Affiliate Marketing Websiteleri

   Keşke birileri anahtar teslim bir amazon affiliate marketing websitesi yapsa da teslim etse ne güzel olur değil mi? Seo ile uğraş, websitesinin tasarımıyla uğraş, içerik üretmek için uğraş... Gerçekten de zorlu bir süreç. Elbette tüm bu zorlu süreçlere katlanmak zorunda değilsin. Sağlam bir ekip kurarak senin için çalışmalarını sağlayabilirsin. Elbette bunun için biraz para harcaman gerekecek.

   Öncelikle fiverr, freelancer ya da upwork gibi platformlara giderek website tasarımcısı, içerik üreticisi ve dijital pazarlama uzmanı kişileri araştırmalısın. Ve seçmiş olduğun alan ile ilgili bir websitesi daha doğrusu bir sistem kurmalısın. Sana bir maliyet hesabı çıkartmayı çok isterdim. Ancak kiminle çalışacağına yönelik bir bilgiye sahip olmadığım için net birşey söylemek  oldukça zor.

   Elbette tek seçenek uzman kişilerle çalışmak değil. Bunun yerine size anahtar teslim bir amazon affiliate websitesi kuracak online hizmetlerden de yararlanabilirsiniz. Bu siteleri sizler için araştırdım. Anahtar teslim amazon affiliate sitesi kurabilecek online servis adresleri:
  1. affiliatestorepros.com;
  2. hnbwebsites.com;
  3. amaraqwebsites.com;
  4. scriptgalore.com;
  5. alphainvestors.com.
Yukarıda bahsettiğim siteler hakkında daha detaylı bilgi siter misin? Öyleyse bu makalenin hemen altındaki yorum bölümünde bunu belirtebilirsin. Senin için daha detaylı bir araştırma yapabilirim. 

   Elbette  yukarıdaki siteler aracılığı ile yepyeni bir websitesi kurdurabilirsin. Ancak mecut bir site almak istersen bunun için Flippa' yı tavsiye ederim. Böylece halı hazırda müşterisi olan ve hala para kazanmakta olan bir web sitesi de satın alabilirsin. Böylece bu sitenin mevcut kullanıcıları ile para kazanmaya devam ederken, organik olarak yeni müşterilere erişmekte oldukça karlı olacaktır. Flippadaki satılık siteleri görmek için buraya tıklayabilirsin. 



Amazon Affiliate Kazançları ve Amazon Komisyon Oranları

   Amazon satış ortağı olarak ne kadar affiliate geliri elde edeceğini merak ediyor musun? Amazonun komisyon oranları şöyle:

   

Amazon satış ortaklığı komisyon oranları amazon kaznçları
    Yukarıdaki tablodan kazanacağınız komisyon oranlarını görebilirsiniz. Örneğin bloğunuzda ev dekorasyonuna ait içerikler mi oluşturuyorsunuz? Bu durumda bloğunuz üzerinden yönlendirdiğiniz kişi bu kategorideki bir ürünü satın aldığında, ürünün satış fiyatının %3'ü kadar bir komisyon kazanırsın. Diyelim ki tüketici fiyatı 100 dolar olan bir ürün satın alırsa, siz 3 dolar komisyon kazanırsınız. Oldukça az görünüyor olabilir. Ancak bu rakamlara bakarak amazon ürünlerini desteklemekten kaçınma. Amazon herkes tarafından tanınan bir alış-veriş sitesi. Bu yüzden insanlar alışveriş ederken çekinmeyecektir. Diğer bir deyişle satış potansiyeli oldukça yüksek.

   Gerçekte amazondan ne kadar para kazanabilirsin? Bu sorunun cevabını vermek için sadece komisyon oranlarını bilmek yeterli değil. Aynı zamanda site trafiği hakkında da bilgi sahibi olmak gerekiyor. Zira normal bir zamanda sitenize günlük 1000 kullanıcı geliyor ise bunların yaklaşık %35 ile %45'i linkinizi tıklayacaktır. Bu durumda amazona 350 ile 450 müşteri yönlendiriyorsunuz demektir. Bunlarında yaklaşık %5 ile %10'u satın alma işlemi gerçekleştirir. Bu durumda kazanacağınız komisyon, az önceki örneği göz önüne alırsak, 50 ile 120 dolar arasında olacaktır. Hiç fena sayılmaz değil mi?

   Elbette tüketici sadece sizin tanıttığınız ürünü satın aldığında komisyon kazanmazsınız. Örneğin bir bisiklet tanıtımı yaptınız. Bu bisikletin linkini tıklayan tüketici bu bisikleti almaktan vazgeçti. Tüketici 24 saat içerisinde farklı bir ürün alacak bile olsa siz o üründen de komisyon kazanıyorsunuz. 

   Amazon satış ortağı olmak için tüm bilgiye sahipsin. Umarım başarı haberlerini bu makalenin altında paylaşmayı unutmazsın. Affiliate marketing ile alakalı bir çok yararlı içeriğe erişmek için buraya tıklayabilirsin. Ayrıca bu makaleyi faydalı bulduysan, sosyal medya hesaplarında paylaşmayı unutma.       

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler