İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri


İnternet'ten para kazanma yöntemleri nelerdir?. Peki herkes İnternet'ten para kazanabilir mi? İnternet'ten gelir elde etmek ve bunu sürdürülebilir bir iş modeline döndürmek mümkün mü?  İnternet'ten para kazanmak için uygulanabilecek iş modelleri nelerdir? Hangi iş modeli ile daha kolay para kazanılabilinir? Hangi iş modeli bana daha uygun? Sanıyorum ki İnternet'ten para kazanma hayali kurarken aklınızda bu tür sorular da beliriyordur. İşte tüm bu sorulara bu yazımızda değinecek ve her birine cevap bulacağız.


internetten para kazanma


Herkes İnternet'ten Para Kazanabilir mi?:


Herkes İnternet'ten para kazanabilir mi,  İnternet'ten para kazanmak için özel bir eğitim almış olmanız veya bir takım yazılım bilgilerini biliyor olmanız gerekmiyor. Ancak işin içine girdiğinizde ister istemez bir çok temel bilgiye de ulaşıyor ve tüm bunları kolayca öğrenebiliyorsunuz. Bu teknik bilgilere zamanla yazılarımda da yer vereceğim ancak şuan bunları dert etmen gerekmiyor. Bir diğer değinmek istediğim konu ise herkesin kafasında dolaşan "İngilizce bilmeden olmaz bu işler her halde" sorunsalı... Elbette kendin için belirlediğin online iş modeline göre İngilizce bilgi seviyen kritik önem arz ediyor. Ama sonuçta kazanmanın önünde bu bir engel teşkil ediyorsa bunu da aşman mümkün. Kim korkar İngilizceden elde bu kadar teknoloji varken? Haksız mıyım? Bu konuyu da geri bıraktığımıza göre istersen İnternet'ten para kazanmak isteyen bir kişinin sahip olması gereken nitelikleri maddeler halinde inceleyelim:

amazondan para kazanma

  1.  İnternet'ten para kazanmak istiyorsan öncelikle doğru iş modelini seçmelisin. Zira her iş modeli farklı birer nitelik ve yatırım gerektiriyor. Kimisinde kesenin ağzını bolca açman gerekirken, kimi iş modellerinde oldukça fazla zaman harcaman gerekiyor.
  2. İnternet'ten para kazanmak sabır istiyor. Aynen diğer işler gibi. Bilirsin ki uzmanlaşmak ve taş üstüne taş koymak zaman alıcı. Bu yüzden ne kadar erken başlarsan o kadar çabuk uzmanlaşırsın. 
  3. Hemen sonuç almayı hedefliyor olabilirsin. Ancak İnternet'te görünür ve ulaşılır olmak (özellikle organik olarak) biraz zaman alıyor. Bu yüzden aceleci bir yapıya sahipsen ve en üst sıralarda yer almak istiyorsan biraz nakit parayı gözden çıkartman gerekebilir.
  4. Planlı çalışmak zorundasın. Günlük olarak yapacağın bir iş planı belirlemelisin. Örneğin bugün "İnternet'ten para kazanmakla ilgili bir blog yazısı yazacağım. Yarın sosyal medyanın dijital pazarlamacılar için önemini anlatan bir video çekecek ve youtube'da yayınlayacağım" gibi...
  5. Kendinize zaman tanıyın. Bu zaman bence altı ay ile bir yıl arasında olmalı. Özellikle mütevazi bir bütçeye sahipseniz ve de arama motorlarında organik olarak üst sıralara çıkmak istiyorsanız bu süre uygundur.


İnternet'ten Ek Gelir Elde Etmek Ve Bunu Sürdürülebilir İş Modeline Döndürmek Mümkün mü? :


İnternet'ten ek gelir elde etmek çoğu kişi için pek inandırıcı olmasa da son günlerde online ticaretin ivme kazanması ve her geçen gün İnternet aracılığı ile milyarder olan kişilerin kendini göstermesi bu ön yargıyı yıkıyor. Elbette doğru teknikleri kullanmak ve disiplinli olmak İnternet'ten para kazanmayı ek gelir kazanma anlayışından çıkarıp, onu sürdürülebilir bir iş modeline de döndürebiliyor.  



İnternet'ten Para Kazanmak İçin Uygulanabilecek İş Modelleri ve Yöntemler: 


İnternet'ten para kazanmak için uygulayabileceğiniz bir çok iş modeli mevcut. Her ne kadar burada listelenen iş modellerini tek tek detaylı bir şekilde inceleyecek olsak da yine de kısaca bahsetmekte yarar var:

Amazon Satış ortaklığı associate

1-Amazon'dan Para Kazanmak :

Amazon dünyanın en büyük online ticaret platformlarından biri. Günden güne iş hacmi artmakta. Elbette bu durum bir çok girişimcinin de iştahını kabartmakta. Amazon.com üzerinden yapabileceğiniz iş modelleri sırasıyla Amazon FBA (Fulfillment by Amazon), FBM(Fulfillment by Merchant), Dropshipping ve Amazon Associated Program(Satış ortaklığı / Affiliate Marketing). Peki bu online para kazanma modelleri nasıl çalışıyor? Öncelikle Amazon FBA'dan başlayalım. Bu iş modelinde satıcı elindeki ürünleri Amazon.com üzerinde listeler. Ardından listelediği bu ürünleri Amazon'un Amerika Birleşik Devletlerinde işaret ettiği depoya gönderir. Daha sonra ürünün satışı gerçekleştiği an itibari ile Amazon, deposundaki ürünü müşteriye bizzat kendisi kargolar. Eğer alıcı ürünü iade ederse, bu iade işlemini de Amazon yönetir. Diğer bir değişle satıcı bu proseslere karışmaz, Amazon tüm bu süreci kendisi yönetir. Amazon FBM iş modelinde ise, satıcı ürünü listeler. Bir sipariş geldiği anda ürünü kendisi kargolar ve iade işlemlerini de yine kendisi organize eder. Dropshipping iş modelinde ise, satıcı anlaşmalı olduğu toptancı veya fabrika aracılığı ile satmak için listelediği ürüne kendi adı ve kişisel bilgilerinin bulunduğu bir etiket bastırtır. Ve bir sipariş geldiğinde toptancı veya fabrikaya sipariş geçer. Bu toptancı ve fabrika da o siparişi satıcı adına müşteriye gönderir. Sırada son iş modelimiz olan Amazon Associated Program var.  Bu sistemde ise herhangi bir alım satım söz konusu değildir. Siz bir link aracılığı ile amazon'a bir müşteri yönlendirirsiniz. Bu link aracılığı ile o müşteri herhangi bir ürün alırsa Amazon'dan bu satış karşılığında Amazon size bir komisyon öder.

2-Dropshipping:

Dropshipping iş modelinden az önce kısaca bahsetmiş olsak da, yukarıda bahsettiğimiz online para kazanma modeli Amazon için geçerlidir. Aslında dropshipping ile İnternet'ten para kazanma modeli başlı başına incelenmesi gereken ve Amazondan bağımsız bir online para kazanma modelidir. Dropshipping yapmak için Amazon haricinde iki platform mevcuttur. Bunlardan ilki shopify. Shopify ile bir mağaza kurabilir, bu mağazaya sayısız ürünler ekleyebilirsiniz. Satış gerçekleştiği anda da ürün tedarikçinize siparişi iletirsiniz. Tedarikçiniz de sizin için ürünü müşterinize kargolar. Diğer bir platform ise wordpress'dir. Aslında bu isme yabancı değilsiniz değil mi? Sıradan bir wordpress internet sitesi kurabilir ve bu siteye woocommerce aracını ekleyerek, sitenizde ürün satmaya başlayabilirsiniz.


3-Affiliate Marketing Satış Ortaklığı:  

Affiliate marketing'de internetten para kazanmak için kullanılan bir diğer yöntem. Giriş bariyeri düşük olduğu için girişimci sayısı çok ancak başarı oranı düşük olan bir iş modelidir. Sistemin çalışması çok basittir. Dahil olduğunuz affiliate networklerinin size özel olarak verdiği affiliate linkini gerek sosyal medyada gerekse blog sitelerinde veya forumlarda paylaşarak, kullanıcıların bu link aracılığı ile ürün sayfasına gitmesini sağlarsınız. Eğer yönlendirdiğiniz kişi herhangi bir ürün veya hizmet satın alırsa bu satıştan komisyon kazanırsınız. Satış ortağı olmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum diyorsan BURAYA TIKLAYABİLİR VE DAHA DETAYLI BİLGİYE ERİŞEBİLİRSİN.

Sermayesiz internetten para kazanma


4-Online Kurs Oluşturmak:

İnternet'ten para kazanmak için uygulayabileceğiniz bir diğer iş modeli de online kurs oluşturmak. Peki ama nereden başlamalı ve nasıl bir kurs yaratmalı. Eğer İnternet'ten para kazanmak için online bir kurs yaratmaya karar verdiyseniz önce hangi platformu kullanacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Bir çok alternatif mevcut olsa da temel olarak üç platform online kurs yaratmak için oldukça elverişli. Bunlardan ilki teachable.com. Evinizin konforunda hazırladığınız kursunuzu bu platforma yükleyin ve satın. Bir diğer platform ise udemy.com. Udemy'de online kursunuzu öğrencilerle buluşturabileceğiniz bir pazar yeri. Üstelik platform kursunuzu sizin için pazarladığından dolayı müşteri bulmakta zorlanmayacaksınız. Son bir platformumuz daha kaldı. Ancak onun adı belli değil... Bu size tuhaf gelmiş olabilir çünkü bu platformun ismini siz belirleyeceksiniz. Çünkü onu kurmak size kalmış. Diğer bir değişle herhangi bir hosting firmasından bir hosting hizmeti ve alan adı satın alarak kendi eğitim platformunuzu kurabilirsiniz. Ancak baştan belirteyim, bu sandığınız kadar kolay olmayacaktır. Zira bir blog sitesi veya alışveriş sitesi kurmak için bir çok hazır şablon mevcutken, online kurslarınızı yayınlayabileceğiniz şablonlar yok. Bunu aşmak için bir takım kod yazma becerilerine sahip olmalısınız. Kısaca platformlara gözattık. Peki kurs konusunu nasıl belirleyeceğiz? Acaba eğitim gördüğümüz alanla ilgili bir kurs mu hazırlamalıyız yoksa kurs oluşturmak için alternatif yöntemlerden mi yararlanmalıyız? Ne tür bir kurs oluşturmanız gerektiğine dair fikriniz yoksa bunun için başvuracağınız yegane kaynak Udemy'dir. Zira platforma girerek kurs araştırması yapabilir ve hangi kurslara talep olduğunu belirleyebilirsiniz.  




5-Freelancer: 

İnternet'ten para kazanmak için başvuracağınız yöntemlerden bir diğeri ise freelancer olarak çalışmaktır. Bir çoğunuz bu kavramı duymuşsunuzdur. Aslında home office işleri olarak da nitelendirebileceğimiz bu iş kolunun genelde yazılım mühendisleri, bilgisayar mühendisleri veya bilgisayar programcıları için daha uygun olduğu düşünülür. Ancak freelancer için iş tekliflerinin bulunduğu platformlara gidecek olursanız, bir çok iş kolu için uygun teklifler olduğunu görürsünüz. Peki hangi platformlar mevcut? freelancer.com, upwork.com ve fiverr.com bu platformlardan başlıcalarıdır. Sistemin en büyük avantajı bu platformlar aracılığı ile iş bulursanız kazancınız döviz bazlı olacaktır. Elbette iyi bir İngilizce bilgisine sahip olmalı ve platformlarda verilen sınavlarda da başarı elde etmelisiniz. Bir çok iş veren sizinle çalışmak için bu sınav sonuçlarına ve diğer referanslarınıza göz atacaktır. 


Satış ve pazarlama Hunisi nedir nasıl yapılır



İnternet'ten para kazanmak için;

en sık kullanılan teknikleri inceledik. Elbette seçenekler burada yazdıklarımızdan daha fazla. Tüm bu teknikleri ve detaylarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni youtube üzerinden de takip etmeyi unutma... Youtube kanalıma burayı tıklayarak ulaşabilirsin.



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler