Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler




https://www.udemy.com/amazon-ve-clickbank-ile-affiliate-marketing-sats-ortaklg/?couponCode=INTERNETTENGELIR

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler


Satış ortaklığı nedir sorusunu cevaplayarak bugünkü yazımızı ele almaya başlayalım. Satış ortaklığı ya da affiliate marketing, başkalarına ait ürün ya da hizmetleri internet ortamında pazarlayarak, gerçekleşen satışlardan komisyon kazanma modelidir. Gelelim sistemin nasıl çalıştığına. Öncelikle satış ortaklığı veren sitelere veya networklere kayıt oluşturuyorsunuz. Ardından bu networklerin size özel olarak verdiği ürün veya hizmet linklerini gerek internet sitenizde gerekse sosyal medya platformlarında paylaşarak, pazarladığınız ürünün sitesine trafik yönlendiriyorsunuz. Yönlendirdiğiniz kişi veya kişiler ürün veya hizmet satın alırlarsa bu satıştan belirli bir komisyon kazanıyorsunuz. 



Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır?

Satış ortaklığı ile online nasıl para kazanılır sorusunu cevaplamadan önce satış ortaklığı ile nasıl para kazanamazsın onu açıklamak isterim. Elbette bunu bir tür tecrübe aktarımı olarak değerlendirmeni dilerim. Affiliate marketing'e başlarken çeşitli eğitimler aldım. Bu eğitimlerde kursiyerler belli başlı ürünlere yönlendiriliyordu örneğin diet ürünü gibi. Elbette bunun belli başlı sebepleri var. Nedir bu sebepler? Eğer küçük bir piyasa araştırması yaparsan online olarak satın alınan ürünlerin başında diet ürünleri gelmekte. Amerika'da obezitenin yaygınlığı düşünüldüğünde elbette bu pek de şaşırtıcı olmasa gerek. Açıkçası başta diet ürünlerini desteklemek daha doğrusu pazarlamak bu gerçeği göz önüne aldığımda bana da mantıklı geldi. Ve satış ortağı olarak para kazanmak için bende bu ürünleri çeşitli kanallar aracılığı ile pazarlamaya başladım. Gelelim sonuçlara!!!






Yabancı affiliate networklerini veya satış ortaklığı veren internet sitelerini inceleyecek olursanız, diet ürünleri oldukça yüksek bir komisyon oranına sahip. Bu durum bu tür ürünleri pazarlamak için piyasaya yeni giren pazarlamacıları oldukça cezbediyor. Özellikle piyasaya yabancı olduğu için rekabeti bilmemesinden ötürü yalnızca kazanacağı komisyona odaklanırken, işin rekabet kısmını es geçiyor ve pazarlama maliyetlerini tamamen göz ardı ediyorsunuz. Clickbank aracılığı ile bir kaç tane diet ürünü için hem arama motorlarında hem de sosyal medya platformlarında reklam vermeye başladım. Evet ürünün sayfasına hatırı sayılır trafik çekebiliyordum. Ancak satış yok... Sürekli anahtar kelimeler araştırıyor ve reklam optimizasyonları yapıyordum. Ancak sonuç yine de değişmiyor, sürekli reklam bedeli ödüyor ancak satış yapamıyordum. Peki ama sorun ne olabilir? 

Satış Ortaklığı veren Türk siteler ve satış ortaklığı networkleri

Neden Satamıyorum?





1- Pazarlamaya çalıştığım ürün tanınmıyor. Bundan dolayı insanların ürüne ve ürünün sağladığı yarara dair hiç bir güveni yok.

2- Ürünün başarılarını ya da başarısızlıklarını kanıtlayan hiç bir delil yok.

3- Ürünü sepete atıyorlar ancak satın almadan çıkış yapıyorlar. Bu esnada tüketiciyi ürünü satın almaktan vazgeçiren unsur ne olabilir?

4- Ürünün sitesi güvenilir mi? Kullanıcı kredi kartının kopyalanmasından ya da kişisel bilgilerinin çalınmasından endişeleniyor olabilir mi?

5- Tüketici ürünün reklamını ne sıklıkta görüyor?
 

Tüm bu yukarıda saydığımız endişeleri nasıl bertaraf edebiliriz?


                                    


Satış Ortaklığı İle Online Para Kazanmak İçin Doğru Ürün Seçimi


Satış ortaklığı ile online para kazanmak için doğru ürün seçimi de kritik konulardan bir diğeridir. Udemy'deki satış ortaklığı kursuma kayıt olan bir çok arkadaşımla yaptığım telefon görüşmelerinin süresini göz önünde bulunduracak olursam, zamanın çoğu ürün seçimi üzerine yaptığımız konuşmalarda harcanıyor. Peki ürün seçmek neden bu kadar zor? Aslında problemin sebebi çoğu yeni girişimcinin düştüğü hatalarda gizli. Bu hataların başında ise yüksek komisyon veren ürünlere adeta balıklama atlamak geliyor. Hadi bunu bir örnekle açıklayalım. Girişimci arkadaşımız öncelikle Clickbank veya Maxbounty gibi yabancı affiliate networklerine giderek bir kayıt oluşturuyor. Ardından aldığı eğitimlerden ve izlediği youtube videolarından etkilenerek, diet kategorisi gibi yüksek komisyon veren ürünlere yöneliyor. Ancak atlanılan bir husus var. Pazarlamak istediğiniz ürün her ne olursa olsun o ürünle ilgili müşterinizi satın alması için ikna etmeniz gerekiyor. Bunun için de o ürünle ilgili içerik üretmeniz gerekiyor. İşte tam da bu noktada işler sarpa sarıyor. Girişimci arkadaşımız pazarlamaya çalıştığı ürünü tanımıyor. Hatta ürünün çözüm ürettiği konuyla ilgili bile hiçbir fikri yok. Durum böyle olunca da kendisini ikna edemediği gibi müşterisini de ürünü satın alması için ikna edemiyor. Peki doğru yol nedir?

Satış ortaklığı sistemi ile evde para kazanmanın yollarını arıyorsanız, öncelikle ilgi alanlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin ne okumaktan hoşlanırsın, izlediğin videolar genellikle hangi alanlara hitap ediyor ya da düzenli olarak yaptığın aktiviteler nelerdir spor, yürüş ya da koşu gibi. Eğer bunları belirlemeden  satış ortaklığı veren Türk ya da yabancı sitelere kayıt olup rastgele ürün seçip pazarlama yapmaya kalkarsan, sonucun hüsran olacağını şimdiden söyleyebilirim. Sağlıklı beslenme ile ilgili araştırmaların var diyelim ki. Yapman gereken şey, ilgilendiğin bu alanla ilgili ürünleri bulacağın pazar yerlerine giderek, o pazar yerinin satış ortaklığı programına başvurmak. Ardından bu pazar yerindeki ürünleri bizzat denemek ve artıları ve eksileriyle bunu kitlene duyurmak öncelikli amacın olmalı. Böylece müşteriniz sizi konunun uzmanı olarak değerlendirecek ve önerdiğiniz ürünlere yönelecektir.
    
Satış Ortaklığı veren Türk siteler ve satış ortaklığı networkleri
    

Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Satış Ortaklığı Networkleri:

Satış ortaklığı veren siteler ve satış ortaklığı veren networkler olarak başlık atmamın temel nedeni bu iki kavramın farklı olmasıdır. Örneğin satış ortaklığı veren yabancı siteler dediğimizde akla gelen ilk sitelerden biri amazon.com 'dur. Yine satış ortaklığı veren yabancı networkler arasında ise clickbank, maxbounty, peerfly, commission junction gibi platformlar gelmektedir. Peki Türkiye'de işler nasıl işliyor? Aslında internet sitelerinin bir çoğu satış ortaklığını doğrudan vermiyor. Onun yerine affiliate networkleri üzerinden yürüyor işler. Türk satış ortaklığı networklerinin başında ise gelirortakları, reklamaction, medikalize gibi networkler gelmektedir.   
   

Satış Ortağı Olmak İstiyorum Ama Nereden Başlayacağımı Bilmiyorum!




Satış Ortağı Olmak İstiyorum Ancak Nereden Başlayacağımı Bilmiyorum diyorsan sana tavsiye edebileceğim ilk kaynak amazon.com'dur. Neden mi? Öncelikle Amazon bir çok müşterinin güvenini kazanmış bir platformdur. Özellikle Amerika pazarını hedefliyor ve dolar kazanmayı planlıyorsan amazon senin için oldukça uygun bir başlangıç olacaktır. Amazonu tavsiye etmemdeki diğer bir önemli gerekçe ise linklerinin hemen her platformda sorunsuzca paylaşılabilir olmasıdır. Diğer bir çok yerli ve yabancı affiliate networklerinin linklerini facebook, Instagram ve youtube gibi platformlarda paylaşırken zorluk çekeceksin. Oysa amazonun affiliate linklerini paylaşman oldukça kolaydır. Hesabının banlanma olasılığı yok ayrıca.  Konuyla ilgili youtube kanalımda paylaştığım videoyu izlemeni tavsiye ederim. Yinede internetten para kazanmak için farklı yöntemleri öğrenmek istiyorum dersen burayı tıklayarak alternatif İnternet'ten para kazanma yöntemlerine bakabilirsin. Elbette benim de değinmediğim ancak aklına takılan konular olabilir. Bunun için yorum yazarsan sana yardımcı olmaya çalışırım. Tabi ki İnternet'ten para kazanmak için online kurs oluşturmak seçeneklerden sadece biri. Online para kazanmak için Amazon FBAAmazon FBMDropshippingOnline Kurs Oluşturma gibi diğer seçenekleri de değerlendirmek istersen ana sayfaya dönebilir ve diğer içeriklere de bir göz atabilirsin...




   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler