Nasıl Blockchain Geliştiricisi Olunur?(Bu İşi Öğrenebileceğiniz En İyi Kaynaklar)

   Bildiğin gibi blockchain teknolojilerinin önemi her geçen gün artmakta. Daha fazla vakit kaybetmemek ve en son öğrenen kişi olmamak için  araştırmaya koyuldum. Açık konuşmak gerekirse blockchain teknolojileri daha çok finansal kaynaklarda çok dillendiriliyor olsa da işin özü yazılım. Eğer sen de benim gibi yok şu coin şu kadar olacakmış, yok bu coin batacakmış dedikodularıyla değil de işin teknoloji ve yazılım kısmıyla ilgileniyorsan, bu makaleyi sonuna kadar okumalısın!

Nasıl Blockchain Geliştiricisi Olunur?(Bu İşi Öğrenebileceğiniz En İyi Kaynaklar)



   Az önce de belirttiğim gibi blockchain teknolojileri ile ilgili bir çok kaynağı araştırdım ve hala da araştırıyorum. Öyle ki bu araştırmalar sonucu elde ettiğim bilgilerin özetini bir önceki "Blockchain Teknolojisi Nedir?"  adlı makalemde seninle paylaşmıştım (Henüz okumadıysan oradan başlamanı tavsiye ederim). 

Blockchain Teknolojisi ile ilgili bilinmesi gereken kavramlar

   Blockchain teknolojisi ile ilgili kendi araştırmalarını yaparken bir çok kavramla karşılaşacaksın. Bunlar arasında sanırım en çok duyacağın kavramlar arasında dağıtık veri teknolojileri, dağıtık defter teknolojileri, etherium, veri güvenliği ve kriptografi gibi şeyler olacak. Bunun yanı sıra bir blockchain geliştiricisi olmak için python öğrenin, backend web developer'ların kullandığı teknolojileri öğrenin gibi bir takım tavsiyelerle de karşılaşacaksın. Gördüğün gibi her yerde bir bilgi karmaşası ve kavram kargaşasının var olması bu işi öğrenmeyi iyice güçleştiriyor. Peki ama bu blockchain teknolojisini öğrenmek ve bir blockchain geliştiricisi olmam için nasıl bir yol izlemeliyim? Hadi kaynaklara göz atalım:

Sermayesiz internetten para kazanma


Blockchain Geliştiricisi Olmak İçin Kullanılabilecek Kaynaklar:

Blockchain geliştiricisi olmak için bir çok kaynağı araştırdım. Elbette bu kaynakların hem artısı hem de eksisi var. Sana biraz bu süreçten bahsetmek istiyorum:

1- Blok Makaleleri:

 Blockchain geliştiricisi olmak için ilk olarak blok makalelerine başvurmuştum. Aslında bunu yaparken amacım blockchain geliştiricisi olmak adına hangi yazılım teknolojilerini öğrenmem gerektiğini saptamaktı. Ancak bu kaynaklar çok dağınık ve bu yazılımların blockchain geliştirmek için bir biriyle olan ilişkileri açıklanmıyor. Dolayısıyla hangi yazılım teknolojilerini öğrenmeniz gerektiğine ve nereden başlayacağınıza karar veremiyorsunuz. İyisi mi bir de youtube'a bakalım:

2-Youtube:

Youtube'da da durum farklı değil. Blcokchain teknolojileri ile ilgili yatırım tavsiyesei niteliğinde olan binlerce video var, ancak iş yazılıma gelince çok da yardımcı olmuyor. Şu şu teknolojileri öğrenin diyen geçiştirme videolarında ibaret. Bunların bir kısmıda kurs pazarladığı için detaylar hep kurslarda... Öyleyse bir de kurslara bakalım...

Arama motorları nasıl çalışır


3-Kurslar:

Sanırım blockchain geliştiricisi olmak için kurs almaktan başka çare yok. Bu kurslarda oldukça detaylı teknik bilgiler mevcut. Özellikle youtube'da göz attığım bir kaç içerik üreticisinin kursu vardı. Ancak problem şu: Bu kurslar ne kadar faydalı? Çoğu 100 doların üzerinde. Mevcut koşullar göz önüne alındığında, doların Tl karşısındaki değeri düşünüldüğünde biraz pahalılar. Tamam sonuçta öğreneceksem bu bedeli de öderim mi diyorsun? Tamam ama kurslarda doğru düzgün puanlama ve yorum yok. Bu durumda doğru kursu aldığımı nereden bilebilirim ki? Ayrıca eğitmen takıldığım yerlerde bana destek olacak mı? Eğer olacaksa sorularıma cevap verme süresi ne olacak? Tüm bunlar muamma. Öyleyse son bir çare kaldı... Udemy!!!

4-Udemy:

Neyse ki hayatımızda Udemy var. Buradaki eğitmen puanları ev yorumları doğru kursu seçmem için bana yardımcı olacak. Ayrıca hiç de azımsanmayacak kadar detaylı ve çok eğitim var. Ayrıca bradaki rekabetten dolayı hem eğitim kalitesi yükseliyor hem de eğitmenler kursiyerlere karşı hem daha anlayışlı hem de yardım etmek konusunda daha istekliler. Hadi şimdi de blockchain geliştiricisi olmak için alabileceğimiz en iyi İngilizce ve Türkçe kurslara bir göz atalım:

internettengeliryontemleri facebbok grubu


BLOCKCHAİN GELİŞTİRİCİSİ OLMAK İÇİN EN İYİ  İNGİLİZCE VE TÜRKÇE UDEMY KURSLARI:

1- Blockchain Programming Kursu:

Blockchain geliştiricisi olmak için inceleyeceğimiz ilk kurs Lewi Barnes tarafından oluşturulmuş. Kurs toplamda 14 saat sürüyor. Bu kursu satın aldığınızda python programlama dili ile sıfırdan bir blockchain oluşturabileceksiniz. Ayrıca güvenilir ve hacklenmeye karşı dayanıklı blog zincirleri de oluşturabileceksiniz. Blockchain içerisindeki mesajları dijital olarak imzalamayı öğreneceksiniz. Oluşturduğunuz crypto coin için bir cüzdan ve madenci oluşturabileceksiniz. Elbette tüm bunları gerçekleştirmek için en az bir programlama dilini giriş seviyesinde bile biliyor olmanız bekleniyor. Daha önce nesne tabanlı programlama geçmişinizin olması öğrenmeyi kolaylaştıracaktır. Bu kursta Python 3 kullanılmakta. Yine bu programa dili ile ilgili temel bir takım dil öğretimi de mevcut. Daha fazla detay görek isterseniz ya da diğer kullanıcıların yorumlarını okumak isterseniz BURAYI TIKLAYIN.

 2- Build a Blockchain and Cryptocurrency:

Blockchain geliştiricisi olmak için satın alabileceğiniz bu kurs ise David Joseph Katz tarafında oluşturulmuştur. Kursun toplam süresi 14.5 saat. Eğitmen bu kursu alanların sıfırdan blockchain destekli kripto para oluşturabileceğini iddia ediyor. Express API ile backend Node JS sunucuları oluşturabilecek ve React JS ile frontend uygulamalar da geliştirebileceksiniz. Daha fazla detay ve kullanıcı yorumları için BURAYI TIKLAYIN!

3- Learn Solidity: Programming Language for Smart Contracts:

Bu sefer tanıtacağım kurs blockchain teknolojisinin önemli bir parçası olan akıllı kontratlarla ilgili. Bu kurs Toshendra Sharma tarafından oluşturulmuştur. Eğitimin süresi 3 saat. Eğitimde Soldity ile Etheryum akıllı kontrantlar oluşturabileceksiniz. Ayrıca kendinize ait merkeziyetsiz uygulamalarda geliştirebileceksiniz. Eğitimin temel amaçlarından bir diğeri de hem Soldity'i hem de Etheryum sanal makinasının çalışma mantığını kavratmak. Ancak eğitmen bu eğitimi almak isteyen kişilerin Blockchain, etheryum ve kripto para birimleri hakkında temel bilgi sahibi olması gerektiğini ve en az bir programlama dili bilmesi gerektiğini vurgulamış. Eğitim hakkında daha detaylı bilgi için BURAYI TIKLAYIN

Amazon Satış Ortaklığı


4- Blockchain A:Z :

Blockchain geliştiricisi olmak için faydalanabileceğin bir diğer kurs da  Hadelin de Poneves, Krill Eremenko  tarafından oluturulan Blockchain A:Z: Learn How to Build Your First Blockchain kursudur. Adından da anlayağın üzere ilk blockchain uygulamanızı programlamanız için oldukça iddialı bir kurs. Kursun toplam süresi 14.5 saat. Bu kurs ile Blockchain ve cyrptocurrrency teknolojilerinin arka planını anlayacak ve kursun sonunda kendinize ait blok zincirinizi ve kripto para biriminizi üretebileceksiniz. Ancak bu kursdan maksimum verimi almak için Python bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Kurs hakkında daha fazla bilgi almak ve diğer kullanıcılların yorumunu okumak için BURAYI TIKLAYIN.  

5- Etheryum Blockchain Developer Bootcamp With Solidity:

İnceleyeceğimiz bu kurs Ravinder Deol, Thomas Wiesner ve Martin Sterlicchi tarafından geliştirilmiş. Eğitimin toplam süresi ise 13 saat. Diğer blockchain kurslarında olduğu gibi bu kurs da Solidity ve Etheryum gibi teknolojileri kavramanızı ve akıllı kontratlar oluşturmanızı sağlamayı hedefliyor. Kurs hakkında daha detaylı bilgi almak ve kullanıcı yorumlarını görmek için BURAYI TIKLAYIN .

Anahtar Kelime Bulma


Blockchain Geliştiricisi olmak için Türkçe Online Kurslar:

Yukarıdaki kurs listesinden sonra aklına şu soru takılmış olabilir. Ya arkadaş hiç mi Türkçe kurs yok? Evet var. Hatta epey var. Ancak bu kursları incelediğimizde temelde 3 kurs türü mevcut: bunlardan ilki bitcoin ve benzeri kripto para borsasında alım satım yapmak üzerine geliştirilmiş kurslar. Diğeri ise işin hukuki boyutunu ele alan kurslar. Blockchain geliştiricisi olmak üzerine ise sadece ve sadece iki kurs mevcut. Bunlarda sırasıyla:

1- C# İle Blockchain Kodlama:

Selçuk Çelik tarafından geliştirilen bu kurs toplam 3 saat sürüyor. Temel bir blockchain geliştirme kursu. Kullanıcı denyimlerine erişmek ve kurs hakkında daha detaylı bilgi almak için BURAYI TIKLAYIN

2- Etheryum ve Solidity ile Blockchain Programlama:

Bu kurs Mimar Aslan tarafından oluşturulmuş. Eğitimin toplam süresi ise 9 saat. Baştan söylemeliyim ki bu eğitim, az önce tanıttığım eğitimden çok daha de kapsamlı. Öyle ki eğitimde Dapps, Etheryum, Solidity, Node JS gibi blockchain geliştiricisi olmak için gerekli tüm araçlar tanıtılıyor. Bu kursu satın almanız durumunda yabancı kurslardaki içeriklerden mahrum kalmamış olursunuz. Zira yabancı kurslar kadar kaliteli ve detaylı. Blockchain ile ilgili bir kurs satın almayı planlıyorsanız bence Mimar Aslan'a öncelik vermenizde yarar var. Kullanıcı yorumlarına ve kurs ile ilgili detaylara göz atmak için BURAYI TIKLAYIN!

Umarım blockchain geliştiricisi olmak için paylaştığım bu kaynakların yardımı olur. Diğer içeriklerimi okumak için BURAYI TIKLAYABİLİRSİNİZ. 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler