Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler

 Bugünkü yazımızda Seo için oldukça önemli olan backlink'den bahsetmek istiyorum. Backlinkler arama motorlarında ilk sayfada yer almak için oldukça önemli bir husus. Ancak her sayfadan backlink almak istemezsiniz. Bunun için hem trafiği yoğun olan sitelere ihtiyacınız var hem de otorite sahibi bir siteye ihtiyacınız var. Tahmin ediyorum ki bu söylediklerim aklında bir takım sorulara yol açtı. Backlink alacağım sitenin trafiğini nasıl bilebilirim? Backlink alacağım sitelerin otoriter siteler olduğunu nasıl anlayabilirim. Backlink alabileceğim siteler hangisidir gibi... Lütfen acele etme ve yazımı sabırlı bir biçimde sonuna kadar okumaya çalış. Böylece;


1- Backlink nedir ve Backlinklerin içerik üreticileri için önemi nedir ?
2- Backlink Türleri Nelerdir ?
3- Backlink Verme Yöntemleri Nelerdir ?
4- Backlink Alacağınız ya da Vereceğiniz Kelimelerin Seçimi Nasıl Yapılır?
5- Baclink Alacağınız Siteleri Nasıl Analiz Edebilirsiniz ?
6- Backlink Alacağınız Ücretsiz Türk ve Yabancı Siteler Hangileridir ?
7- Backlink Alacağınız Ücretli Siteler Hangileridir ? 
8- Rakipleriniz Nereden Backlink Alıyorlar?

sorularına cevap bulabileceksiniz. İstersen vakit kaybetmeden Backlink'in tanımını yaparak başlayalım:

backlink almak, backlink nedir?, backlink paketleri

1- Backlink Nedir ve Backlinklerin İçerik Üreticileri İçin Önemi Nedir?

   Backlink, sitenizden daha doğrusu içeriğinizden başka bir web sitesine (ya da içeriğe) ya da başka bir siteden sizin sitenize verilen her türlü bağlantıya verilen genel isimdir. Bunu biraz daha açalım mı? Örneğin bu yazıya başlarken dikkat ettiysen "Seo" kelimesi ile "arama motorlarında ilk sayfada yer almak" cümlesine bir link verdiğimi görürsün. Böylece bu bağlantı aracılığıyla bu sayfaya gelen kullanıcı başka bir siteye daha doğrusu url'ye yönlendirilir (Tabi bağlantıya tıklarsa!). İşte bu tür bağlantılara backlink diyoruz. 

2-Backlink Türleri Nelerdir?

   Elbette becklinklerin belirli türleri yok. Ancak burada vurgulamak istediğim bir kaç hususu belirtmek adına bu başlığı kullandım. Peki nedir bu hususlar? Az öncede belirttiğim gibi bu yazının başında başka bir url'ye back link verdim. Ben burada nasıl backlink vererek kullanıcıyı başka kaynağa yönlendiriyorsam, başka bir kullanıcı da kendi içeriğinde bu metni okuduğun url'ye backlink vererek bu sayfaya kendi ziyaretçisini yönlendirebiliyor. Bu durumda backlink'i gelen ve giden  olarak sınıflandırırsak sanırım hatalı bir şey yapmış olmayız. Zira arama sonuçlarında ilk sayfada yer almak için, içeriklerinizde başka sitelere backlink vermeniz önemlidir ancak başka sayfalardan kendi içeriğinize backlink almak da bir o kadar önemlidir. Bunu sakın aklınızdan çıkartmayın.  

3- Backlink Verme Yöntemleri Nelerdir?

   İçeriğinizi yazdınız. Şimdi de içeriğinizden diğer Url'lere bağlantı vermek istiyorsunuz. Peki bunu yapmanın yöntemleri nelerdir? Bunun için temel olarak iki formatı kullanabilirsiniz. Bunlardan biri kelimelere bağlantı vermek diğeri ise resimlere bağlantı vermektir. Örneğin içinde bulunduğumuz blogger platformunda textlere link vermek için o texti daha doğrusu kelime veya cümleyi farenizle seçmeli ve metin çerçevesinin üzerinde bulunan "Link" sekmesini tıklamalısınız. Eğer sayfanızdaki kullanıcıyı resimlere tıkladıktan sonra başka bir url'ye yönlendirmek istiyorsanız bu durumda bağlantı vermek istediğiniz resmi tıklamalı ve resmin etrafında beliren düzenleme menülerindeki link verme düğmelerini kullanmalısınız. Elbette bu düğmeler platformdan platforma değişecek olsa da, istisnasız her platformda hem textler aracılığıyla hem de resimler aracılığıyla başka url'lere link verebilirsiniz.


4- Backlink Alacağınız ya da Vereceğiniz Kelimelerin Seçimi:

   İçerik üretmek için uzun uzun çalıştın ve artık yayınlamaya hazırsın. Peki ama içeriğinde bağlantı vereceğin kelimeleri nasıl seçeceksin. İçeriğinde herhangi bir kelimeye link versen olmaz mı? Hayır olmaz. Bazen gelişi güzel verilen linkler görüyorum. Özellikle içerik üretmeye yeni başlayan kişiler sadece dijital pazarlama amacıyla sitelerine koydukları bir takım ürünlere backlink veriyorlar. Elbette bunu da yapmalısın. Ancak backlink verirken özellikle seo'da üst sıralara çıkmak istediğiniz anahtar kelimeleri seçmeli ve bu anahtar kelimeye google arama sonuçlarında karşılık gelen ilk sonuçlara bağlantı vermelisiniz. Bu backlink verirken en önemli hususlardan biri ve konunun daha anlaşılır olması için bir örnekle açıklamak isterim.  Diyelim ki Pinterest ile para kazanmak ile ilgili bir makale yazıyorsun.  Bu makale de Pinterest kelimesinin sıkça geçeceği malum. Yazmış olduğun içeriğin google arama sonuçlarında daha üst sıraya çıkmasını sağlamak için "Pinterest" ve türevleri olan anahtar kelimelere pinterest'in ana sayfasına doğrudan backlink vermelisin. İçeriğinin içerisinden link verirken durum az önce anlattığım gibi. Peki ama sitene backlink alacağın zaman kural değişiyor mu? Asla. Bu yüzden başka sitelerin içeriklerinden backlink alırken, backlink alacağınız kaynak ister ücretli olsun isterse bedava, google arama sonuçlarında yükselmek istediğiniz anahtar kelimelere backlink almalısınız.

5- Baclink Alacağınız Siteleri Nasıl Analiz Edebilirsiniz?

   İçeriğinizi oluşturduktan sonra şimdi de sıra satış ve pazarlama aşamasına geldi... Ücretli reklamlarla içeriğine trafik çekeceksin ancak nereye kadar? Bu noktada makalenin başında da belirttiğim gibi backlink almak oldukça önemli. Zira alacağın backlinkler, ister affiliate marketing yap istersen dropshipping yöntemiyle ürün sat, organik olarak sitene ziyaretçi çekmek açısından oldukça kritik öneme sahip. İyi güzel de önümüze gelen her siteden backlink almalı mıyız? Backlink alabileceğim siteleri nasıl tespit edebilirim? Bunlar da oldukça kritik öneme sahip sorular.

   Backlink kaynağı almak istediğiniz siteleri araştırmak için kullanabileceğiniz ilk kaynak alexa'dır. Alexa ile backlink alacağınız kaynağın aylık ziyaretçi oranını bu ziyaretçilerin  ağırlıklı olarak hangi ülkelerden geldiklerini, sitede geçirdikleri ortalama sürenin ne kadar olduğu gibi önemli verilere erişebilirsiniz. Dilerseniz alexa'ya biraz daha yakından bakalım:

   İşe google'da basit bir arama yaparak başlıyorum. Bunun için "best drone brands 2019" arama terimini kullanacağım. Şimdi de açılan sayfanın alexa metriklerini inceleyeceğim:

Backlink alacağınız siteleri analiz etmek adım 1:


Backlink alacağınız siteleri analiz etmek adım 1

Açılan sayfada adres çubuğunun hemen sağında bulunan alexa sembolüne tıklıyorum. Burada "Search Analytics" sekmesini tıklayarak site ile ilgili detaylı bilgilere erişiyorum:

Backlink alacağınız siteleri analiz etmek adım 2:

backlink alacağınız siteleri analiz etmek adım 2

Yukarıda da görebileceğiniz gibi siteye ait bir çok veriye erişebiliyorsunuz. 

   Peki ama tek kaynak alexa mı? Elbette değil. Bir diğer site analizi yapabileceğiniz kaynak ise Similarweb. Bu kaynak ile de backlink alabileceğiniz siteyi analiz edebilirsiniz. İsterseniz şimdi de similarweb'de nasıl analiz yapacağımıza bakalım. Öncelikle tarayıcımın adres çubuğuna similarweb.com yazarak siteye erişiyorum. 

Similarweb ile Site Analizi Adım 1:

Similar web ile site analizi adım 1

Şimdi de "Analyse any website or app" alanına backlink almak istediğim sitenin Url'sini gireceğim ve enter düğmesine basarak site veilerine erişeceğim:

Similarweb ile Site Analizi Adım 2:

Similarweb ile site analizi adım 2
Açılan sayfayı biraz aşağıya kaydırdığınız an sitenin aylık ziyaretçisi, trafik kaynakları ve ziyaretçilerin sitede geçirdiği süreleri kolaylıkla görebilirsiniz. Burada bizim için en önemli veri elbette sitenin almış olduğu aylık ziyaretçi sayısıdır. Ziyaretçi sayısı ne kadar yüksekse bu kaynaktan çekebileceğimiz trafik sayısı o kadar yüksek demektir. Bu durumda böyle bir kaynaktan backlink almak içeriğimizi pazarlamak açısından oldukça faydalı olabileceği gibi zamanla arama motorlarında organik olarak üst sıralara çıkmak da olası olacaktır.

6- Backlink Alacağınız Ücretsiz Türk ve Yabancı Siteler Hangileridir? 

 Bu bölümde de istedim ki sizlerle ücretsiz olarak backlink alabileceğiniz kaynakları inceleyelim. Bunun için kullanabileceğiniz yegane yabacı kaynaklar arasında, reddit, quora ve medium platformları geliyor. Ancak sitenizde Türkçe içerik üretiyorsanız, özellikle medium'a yönelmenizi tavsiye ederim. Tamam medium'a yöneldik peki ama baclink'i nasıl alacağız? Bunun için platformdaki yetkililerle yazışmanız ve onlardan backlink talep etmeniz gerekmiyor. Yapmanız gereken tek şey, orada da içerik oluşturmak ve google'da üst sıralara çıkmak için belirlediğiniz anahtar kelime veya kelimeleri kapsayan içeriklere kendi sitenizi bağlayan backlinkler oluşturmanız yeterli. Elbette yukarıda belirttiğim sitelerin yanı sıra Türkçe içerik üreten arkadaşlarıma shiftdelete.net, türkiyeforumlari.net gibi Türkçe sitelerin forumlarından da sitelerine backlink alabileceklerini belirtmek isterim. Elbette tüm kaynaklar bunlardan ibaret değil. Bu yüzden makalenin kalan kısmını da sabırla okumanı tavsiye ederim...

Satış ortağı ol sermayesiz para kazan

7- Backlink Satın Alabileceğiniz Siteler !

    Bu başlığı atmamın temel sebebi, youtube kanalımdan ve facebook grubumdan gelen sorular üzerine anladım ki çoğu kişi backlink sorununu parayla çözmeye çalışarak backlink satın alacağı kaynakları araştırmasıdır. Elbette backlink satın almak istemeni oldukça doğal karşılıyorum. Ancak bunu yapacaksan google'da şöyle bir araştırma yapmamalısın:" Backlink satın al, uygun fiyata baclink, backlink satın alabileceğim kaynaklar, backlink satın alacağım siteler, backlink paketleri, backlink paket fiyatları ...vb". Peki ama neden bu tür kelimelerden uzak durmalısın? Çünkü satın alacağın paketlerin trafik göndereceği kaynaklar biraz muallak diğer bir değişle belirsiz. Eğer ki site kurmak konusunda tecrüben yok ve bunu kendi başına halletmeye çalışan birisi isen bu tür tuzaklara hadi tuzak demeyelim de bu tür hatalara düşmen söz konusu. Backlink satın aldığın kaynaklar bu backlinkleri güvensiz siteler üzerinden verebilir hatta aslında gerçekte var olmayan sadece bot trafikleri ile trafiği sana yüksek gösterilen kendilerine ait sitelerden backlink verebilirler. Bu haliyle google'ı kızdırır ve seni arama sonuçlarında ya hiç çıkartmaz ya da seni olabildiğince son sıralara atar. Hatta sıralaman 4. veya 5. sırada ise yükselmek yerine bir anda arama sonuçlarının sonunda bulabilirsin bile...

   Peki ama backlink satın alabileceğim güvenilir kaynağı nasıl bulacağım? Bu çok kolay. Öncelikle arama motorlarında üst sırada çıkmak istediğin  anahtar kelimeyi belirlemelisin. Daha sonra hedef kitlenin takip ettiği konulara yönelmeli ve bu konular ile alakalı google da arama yaptırarak karşına çıkan siteleri incelemelisin. Bu sitelerin iletişim bölümünde yer alan iletişim kaynakları ile kendileriyle irtibata geçmeli ve kendilerinden backlink almak istediğinizi belirten bir maili onlarla paylaşmalısınız. Biliyorum bu biraz havada kaldı. Gel bunu bir de örnek üzerinden inceleyelim:

1.Backlink almak için birinci adım:

   Okuduğun bu yazı backlink almakla alakalı değil mi? Şimdi ben bu içeriğe backlink almak istiyorum. O zaman şu soruyu kendime sormalıyım: "Arama motorlarında hangi anahtar kelimede ön plana çıkmak istiyorum?" . Hımmm! Sanırım doğru anahtar kelimeler şunlar: "Backlink nedir, backlink nasıl alınır?, ücretsiz backlink kaynakları, backlink alabileceğim siteler?" Peki anahtar kelimeleri belirledim...

2. Backlink almak için ikinci adım:

   Doğru anahtar kelimeleri belirledim. Ancak sırada şu soru var? Benim içeriğim kimin ilgisini çeker? Şimdi de bunun üzerine düşünmeliyim? Cevap veriyorum: Elbette İnternet sitesi kurmak isteyen birileri için benim içeriğim yararlı ve dikkat çekici olacaktır. Öyleyse bende google'a giderim ve arama motoruna bununla alakalı anahtar kelimeleri kullanarak backlink alabileceğim siteleri araştırırım. Şöyle ki:

3. Backlink almak için üçüncü adım:

   Şimdi google'a gidip bazı anahtar kelimeleri arayacağım. Nedir o kelimeler: "İnternet sitesi nasıl kurulur, internet sitesi ile nasıl para kazanabilirim, blog sitesi nasıl kurulur...vb". Şimdi bu sorulara karşılık gelen internet sitelerini ziyaret eder ve onlarla daha önceden belirlediğim anahtar kelimelere backlink verip veremeyeceklerini, verirlerse bunun için ne kadar bedel isteyeceklerini öğrenirim. Eğer sitelerinde belirlediğim anahtar kelimeleri içeren herhangi bir içerik yok ise, onlara bu anahtar kelimeleri içeren bir makale yazıp yazamayacaklarını sorarım. 

   Yukarıda belirttiğim basit adımları uygulayarak hem hesaplı hem de güvenilir backlink almanız oldukça olası. Umarım backlink almak için site araştırması yaptığında burada yazdığı şeylerden yararlanırsın. Hadi bir sonraki adıma geçelim:

8- Rakipleriniz Nereden Backlink Alıyorlar ? 

   Yazdığınız içerik ne üzerine olursa olsun ya da sattığınız mal ya da hizmet ne olursa olsun bunu satan ilk kişi siz değilsiniz değil mi? Öyleyse işe rakiplerinizi tespit ederek başlamalısınız. Rakiplerinden haberdar değil misin? Bunu öğrenmenin en basit yolu içeriğinde kullandığın; üzerinde yoğunlaştığın anahtar kelimeleri google'da aratmaktır. Google'ın karşına çıkarttığı sonuçların hepsi senin rakibindir. Özellikle ilk sayfada çıkanlar... Tamam rakipleri belirledim, iyi de konumuz backlink almak bunun rakip sitelerle ne alakası var şimdi? diye sorduğunu duyar gibiyim. Şunu unutma birinci olmak için birinci olanları elinden geldiğince taklit etmeye çalışmalısın. Belki içerik üretirken bu pek de iyi bir fikir gibi durmasa da pazarlama açısından oldukça verimlidir. Şimdi de rakiplerimizin nerelerden backlink aldığını bulmaya çalışalım. Bunun için kullanabileceğimiz en verimli platformlardan ilki Neil Patel.  Şimdi Neil Patel'in sitesine giderek işe başlayalım:

   Diyelim ki Amazon ile E ticarete atılmak ile ilgili bir makale yazıyorsun hatta yazdın ve yayımladın. Şimdi bu makalenin linkine daha doğrusu domainine başka sitelerden baclink alacaksın değil mi? Bu durumda yine bu konu ile alakalı blogları ve web sitelerini arama motorunda aratmalısın. Elbette arama yaptıracağın anahtar kelime sadece "Amazon ile e ticarete atılmak" olmamalı. Bununla beraber "Amazonda satış yapmak, amazonda ticaret yapmak, amazon.com' dan para kazanmak" gibi diğer anahtar kelimeleri kullanarak rakip siteleri keşfetmelisin. Tamam rakipleri bulduk şimdi sıra geldi rakiplerimizin nereden backlink aldığını tespit etmeye. Bunun için neilpatel.com'a  gidiyorum:

Backlink Kaynağını tespit etmek için 1. Adım:

neilpatel.com 'a gidiyorum ve sayfanın en altında bulunan tools sekmesinin üzerine geliyorum. Ardından açılan menüden backlinks'i tıklıyorum:

backlink kaynağını tespit etmek için 1.adım
  

Backlink Kaynağını tespit etmek için 2. Adım:

 Açılan sayfadaki kutuya rakibimin alan adını ve onun uzantısını yazıyorum.(Dikkat www.abc. com değil sadece www.abc.com/amazonileeticareteatilmak gb). Ardından domaini yazdığım kutunun sağında bulunan kutuya da URL olduğunu belirtiyorum. Ardından "Search " düğmesine tıklıyorum.

backlink kaynağını tespit etmek için 2.adım

Backlink Kaynağını tespit etmek için 3. Adım:

Backlink Kaynağını tespit etmek için 3. Adım:

 
   Gördüğün üzere burada rakibimin aldığı tüm backlinkleri görüyorum. Peki şimdi ne yapacağım? Şimdi bu siteleri ziyaret ederek onlardan backlink talep edeceğim. Hepsi bu kadar...


         

   Backlink Araştırması Yapabileceğin Diğer Kaynaklar:

   Biz her ne kadar backlink araştırmasını neilpatel.com üzerinden yapsak da elbette backlink araştırması yapabileceğiniz farklı ve ücretsiz kaynaklar da söz konusu. Bunların başında ahref.com geliyor. Yine bu kaynak aracılığı ile backlink araştırması yapabilir ve rakip sitelerin aldığı backlinkleri analiz edebilirsin. Yine backlink araştırması yapabileceğin bir diğer kaynak da moz.com'dur. Bu kaynak aracılığıyla da backlink araştırması yapabilirsin. Elbette burada paylaştığım bu iki kaynak da sana SEO araştırması için yardımcı olacaktır. Diğer bir değişle sadece rakip sitelerin backlink kaynağını tespit etmek için değil aynı zamanda anahtar kelime araştırması yapmak ve sitenizi seo'ya uygun hale getirmek için de yararlanabilirsiniz. 

   Artık bu makalenin de sonuna gelmiş olduk. Umarım paylaştığım bu makale aracılığıyla uygun backlinkler bulabilir ve başarını artırırsın. Eğer içeriği faydalı bulduysan, bu içeriği sosyal medya hesaplarında paylaşarak destek olursan sevinirim. Ayrıca soru ve görüşlerini yorum olarak da bırakabileceğini sakın untma. İyi çalışmalar ve başarılar dilerim...     

Yorumlar

  1. Backlink ile alakalı sorularınızı yorum olarak paylaşmayı unutmayın! Hepinize iyi çalışmalar dilerim....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?