Blog Açacaklara Tavsiyeler

   Blog açacaklara tavsiyeler... Bir çok facebook grubunda karşılaştığım postlar arasında yer alan sorulardan biri sadece. Böyle bir makale yazarak hem bu sorulara cevap verecek hem de blog takipçilerimin de göz ardı edebileceği bazı hususları yazıya dökerek bir kontrol listesi yapmalarını sağlayacağım. Öyleyse başlayalım: "Blog yazarak para kazanmak istiyorum" diyenlere , "İnternet'ten blog yazarak para kazanmak" isteyenlere tavsiyeler:

blog açacaklara tavsiyeler


1- Doğru Blog Konusu Seçin:

   Blog yazarak para kazanmak oldukça uzun soluklu ve zorlu bir iştir. Bloğunuzdan elde etmeyi planladığınız gelir modeli ne olursa olsun bu bir süreç meselesi. Diğer bir değişle uzun süreler boyunca hiç bıkmadan makale yazman gerekecek. Bu yüzden sıkılacağın alanları blog konusu olarak sakın seçme....

2- Uzman Olun:

   "Blog açmak istiyorum. Ama ne yazsam ki? Çok kararsızım uzmanı olduğum hiç bir şey yok ne yapmam gerektiğini, blog yazıları için konu seçimini hiç bilmiyorum" diyorsan o zaman sana iyi bir haberim var. Uzman olman gerekmiyor. Ancak blog yazarlığı yapacaksan kesinlikle ilgi duyduğun ve uzmanlaşmak istediğin konuları seçmelisin. Böylece hem yazarken keyif alırsın hem de yazarken yeni şeyler öğrenerek uzmanlaşırsın.

3- Hislerinize Sakın Güvenmeyin! :

   Yeni bir blog açarken "şu konu kesinlikle ilgi görür" gibi bir kabulle yola çıkma. Etrafındaki kişiler o konuyu takip ediyor ve o konular üzerine konuşuyorsa ya da takip ettiğin bloglar ve de youtube kanalları o konulardan bahsediyor diye senin de o konu hakkında içerik üretmen gerekmiyor...




4- Hemen Domain ve Hosting Almayın:

   Blog açmaya karar verdim öyleyse hemen domain (alanadı) ve hosting (Barındırıcı) almalıyım! Açıkçası bu tamamen yanlış bir başlangıç olacak. Kaynaklarını israf etmiş olacaksın özellikle bu kaynaklar sınırlı ise. Çoğu zaman yanlış hislere kapılarak bizimle hiç bir ilgisi olmayan, ilgimizi çekmeyen alanlarda blog sitesi kuruyor ve zamanla sıkıldığımız için bir-iki ay gibi kısa bir süer içerisinde içerik üretmeyi durduruyoruz. Bu durumda yatırımlar çöp oluyor.

   Belki de şöyle düşünüyorsundur." Ya zaten bir yıllığına domain ve hosting alacağım çöp olacaksa olsun!". Eğer bu bakış açısına sahipsen baştan uyarayım: Bu işle ciddi ciddi kazanç elde etmeyi planlıyorsan domain ve hosting yatırımını uzun vadeli satın almalısın(Örneğin en az 2 yıl gibi). Çünkü arama motoru sonuç sayfalarında yükselmek, doğru anahtar kelime seçimi yapmayı öğrenmek, blog ile ilgili teknik konulara hakim olmak bir yılınızı alacaktır. Tam işi öğrendim derken alan adı ve hosting hizmetinizin süresi dolacak. Elbette bunları yeniden satın alarak devam edebilirsin ancak ilk aldığın fiyattan daha yüksek bir rakama satın alman gerekebilir.


sermayesiz internetten para kazanma


5- Test Edin ve Kuralları Öğrenin! :

   Blog yazarken amacın tam olarak nedir? Arama motoru sonuç sayfalarında yükselmek ve içeriğine organik trafik çekerek reklam geliri elde etmek değil mi? Belki de İngilizce bir blog sitesi oluşturdun ve  amazon affiliate programına katıldın. Sonra bu ürünleri içerik pazarlaması aracılığı ile satarak küçük komisyonlar kazanacaksın. Tüm bunları yapabilmen için öncelikle oyunun kurallarını öğrenmeye çalışmalısın. Bunun için blogger gibi platformlarda alt alan adına sahip blog oluştur ve yazmış olduğun makaleleri arama motoru sonuç sayfasında yükseltmeye çalış. Bunu başarırsan artık yatırım yapmaya hazırsındır. Alan adı ve hosting alarak işe devam et. Bu söylediğimi yaparsan kendini de işi de tartmış olursun ve gerçekten de blogger olmak isteyip istemediğini de ölçmüş olursun!

6- Alanadı Seçimine Dikkat Edin:

   "Artık kararımı verdim. Alan adı ve hosting alacak bir blog sitesi kuracağım. Bu iş modeli ile İnternet'ten ek gelir elde edeceğim." Öyleyse hayırlı olsun. İş bu noktaya geldiğinde aln adı alırken dikkat etmen gereken bazı noktalar var. Seçeceğin alan adı:
* Bloğun için belirlediğin anahtar kelimeleri barındırmalı.
* Alan adı uzunluğu 15 karakteri geçmemeli.
* Alan adın kullanıcılar için akılda kalıcı olmalı.
* Seçeceğin alan adı (mümkünse) sloganlaşmalı(Selpak gibi...)
* Seçmiş olduğun alan adının tüm varyasyonlarını satın almalısın(.net, .com, .abc gibi)

anahtar kelime seçimi


7- Özgün İçerikler Üretin :

   Bir blogger olarak başarınız üretmiş olduğunuz içeriklerin özgünlüğüne bağlıdır. Bu noktada kopyala yapıştır modeli ile oluşturduğunuz içerikler google tarafından tespit edilecek ve cezalandırılacaksınız. Blog yazınız arama motoru sonuç sayfasında ilk sıralara yükselse bile birden kendinizi listenin sonunda bulabilir hatta hiç bir gösterim alamayabilirsiniz.

8- Anahtar Kelimeleri Nasıl Seçemeniz Gerektiğini Öğrenin:

   Blog sitesini kurdun. Peki ne yazacaksın? Bu noktada özgün içerik üretmek ve ne yazacağına karar vermek kritik bir konu. Tam da bu noktada anahtar kelimeler devreye giriyor. Doğru anahtar kelimi seçimi hem blogda yayınlayacağın makalenin iskeletini oluşturuyor hem de arama motoru sonuç sayfasında yükselmen için krtik bir rol oynuyor. Anahtar kelime seçimi nasıl yapılmalı? Örneğin arama hacmi 100 ile 1.000 arasında olan bir anahtar kelime mi kullanmalısın yoksa 100.000 ile 1.000.000 arasında arama hacmine sahip bir anahtar kelimeyi mi kullanmalısın? Belki de önemli olan şey rekabet oranıdır! Rekabet oranı düşük olan bir anahtar kelimeyi mi yoksa yüksek olan bir anahtar kelimeyi tercih etmelisin? Tüm bu sorulara cevap istiyorsan BURAYI TIKLAYARAK anahtar kelimeleri nasıl bulman gerektiğini ve bu bulduğun anahtar kelimeleri makalenin neresine yerleştirmen gerektiğini öğreneceksin! 

anahtar kelime bulma


9- Okunabilir Makaleler Yazın: 

   Arama motoru sonuç sayfalarında yükselebilmen için kurmuş olduğun blog sitesinin rakiplerine oranla daha fazla etkileşime girmesi gerekiyor. Bunun için en önemli kriterlerden biri de sitende geçirilen zamandır. Kullanıcılar sitende ne kadar fazla zaman geçirirlerse o kadar etkileşim alır. Peki ama bunu artırmanın yolu nedir? Elbette okunabilir ve akıcı makaleler oluşturmaktır. Okunabilir makaleler oluşturmak istiyorsan:

* Makaleni giriş - gelişme ve sonuç gibi kısımlara ayırmaya çalış,

* Kullanıcılarına aktarmak istediğin bilgileri tek bir makale hatta tek bir paragrafla sınırlama onu mümkünse başlıklarla böl. Böylece hem anlatmak istediklerin daha net anlaşılacak hem de daha okunaklı olacaktır,

* Makalende anlatmak istediklerini maddelere ayır. Hem daha kısa görünür hem de okunması kolaylaşır.

* Kullanıcılar bir makale okumaktan ziyade sanki bir konuşmayı dinliyormuş gibi bir hisse kapılmalı. Böylece makaleniz daha fazla etkileşime girecektir. Bunun için sade ve günlük diyaloglarınızda kullandığınız ifadeleri seçin.

* Mümkünse makalenizde anlattığınız olayları grafiklerle, verilerle hatta video içeriklerle zenginleştirin. Bu konuların daha iyi kavranmasını sağlayacağı gibi kullanıcıların odaklanmasını da artıracaktır.

10- Bağlantılar Verin (Backlink):

   Makaleniz içerisinde diğer yazmış olduğunuz makalelere backlink verin. Özellikle eskiden yazdığınız makalelerinize gidin ve son yazmış olduğunuz makaleye backlink verin. Ayrıca yazmakta olduğunuz makale içerisine youtube'dan konunuzla alakalı olan içeriklere erişin ve bu içerikleri makalenizde paylaşın. Böylece arama motoru sonuç sayfasında daha hızlı yükseleceksiniz. 

dijital pazarlama


11- Site Haritası Oluşturun:

   Bloğunuzda yayınladığınız içerik sayısı arttıkça kullanıcılar için blog sitenizi takip etmek zamanla zorlaşacaktır. Kullanıcıların sitenizde gezinmelerini kolaylaştırmak ve içeriklerinizi tek bir yerden erişmelerini sağlamak için bu blog sitesinde de olduğu gibi bir site haritası oluşturun. Bu blog sitenizin kullanıcı ile etkileşime girmesini artıracağı için arama mtoru sonuç sayfasında yükselmeniz için de doğrudan katkı sağlayacaktır.

12- Blog Sitenizi Google Search Console'a Kaydedin:

   Blog sitenizi google search console'a kayıt ettirmeniz, blog sitenizin performansını izlemek açısından oldukça önemli. Böylece yeni yazdığınız makalelerin indekslenip indekslenmediğini takip edebilirsiniz. Ayrıca bu platformda makalelerinizin hangi anahtar kelimelerde gösterim aldığını görebilir hatta hangi ülkede, hangi platformlarda, hangi anahtar kelimelere karşılık kaçıncı sırada yer aldığını bile görebilirsiniz. Böylece arama motoru sonuç sayfasında ilk sırada yer almak için seçtiğiniz hedef anahtar kelimelerde kaçıncı sırada yer aldığınızı tespit edebilirsiniz. 


 

13- Sitenizi Google Analytics'e Kaydedin:

   Sana bir soru sormak istiyorum. Blog sitene kullanıcılar nereden erişiyor? Facebook'tan mı, Instagram'dan mı, Youtube'dan mı yoksa Google'dan mı? Belki de ücret karşılığı sana backlink vereceğini söylen başka bir web sitesinden erişiyorlardır kim bilir? Bunu öğrenmenin bir yolu yok mu? Elbette var. Blog siteni google analytics'e kaydederek blog sitene trafiğin nereden geldiğini, gelen trafiğin hangi sayfalarda ne kadar zaman geçirdiğini hatta bu ziyaretler karşılığında hangi içeriğin sana ne kadar kazandırdığını bile öğrenebilirsin. Böylece gelecekte yazacağın makaleleri buna göre belirleyebilir hatta reklam stratejileri bile geliştirebilirsin.



 

 14- İçerik Pazarlaması ile Satış Hunisi Oluşturmayı Öğrenin:

   Bir blog sitesi kurmuşsanız google reklamlarının yanı sıra affiliate (satış ortaklığı) aracılığıyla da gelir elde etmek isteyebilirsiniz. Zira bu gelir modeli ile adsense'den daha fazla gelir elde etmeniz mümkün. Ancak bunun için affiliate ürünlerini pazarlamak adına içerik pazarlamasını öğrenmeniz gerekmekte. Bunun için daha detaylı bilgilere BURAYI TIKLAYARAK erişebilirsin. 

satış hunisi nedir



   İçeriğinizden gelir elde etmek için bilmeniz gereken diğer bir konu ise satış hunisi oluşturmaktır. Aklına şöyle bir soru gelebilir: "Ben blog sitemde herhangi bir ürün satmıyorum ki neden satış hunisi gibi bir konuyu öğrenmeliyim". Belki henüz farkında değilsin ancak sende satış yapıyorsun. Ne satıyorsun peki? Elbette makalelerini. Yazmış olduğun her bir makalenin ticari bir değeri olduğunu sakın unutma. Onların her biri hem fikri hem de ticari birer ürün. Ve bu ürün vasıtasıyla bir çok kitleye erişmeli ve bu ürünün değerini artırmalısın. Bunun için Satış Hunisinin evrelerini ve çalışma prensiplerini öğrenmeni tavsiye ederim. Bunun için Satış ve Pazarlama Hunisi Nedir Ne İşe Yarar? adlı makalemi okumanı tavsiye ediyorum(https://internettengeliryontemleri.blogspot.com/2020/07/satis-ve-pazarlama-hunisi-nedir-ne-ise-yarar.html).

15- Sosyal Medya Hesaplarınızı Oluşturun:

    Blog sitenizin kitleler tarafından daha hızlı bir şekilde keşfedilmesini istiyorsanız bloğunuza ait sosyal medya hesapları oluşturmak ve bu alanda aktif olmak zorundasınız. Blog sitenize gelen trafiği sosyal medya hesaplarına yönlendirerek bu sosyal medya hesaplarının büyümesini sağlayabilir bu sayede yeni yazdığınız içeriklere de buradan trafik yönlendirebilirsiniz. Google için de önemli bir sinyal olan sosyal medya hesapları aracılığı ile kullanıcıların yeniden bloğunuza gelmesini sağlayarak, bir nevi devamlı müşteriler topluluğu oluşturabilirsiniz. Böylece google tarafında otoritesi artan bir yapıya dönüşürsünüz.

amazon satış ortaklığı



   Arkadaşlar bu makalede aklıma gelen test ettiğim ve gerçekten de yeni blog kuracak arkadaşlar için kritik öneme sahip bilgileri paylaşmaya çalıştım. Elbette bu maddelere eklenecek çeşitli unsurlar olabilir(Örneğin okunaklı yazı karakterlerinin seçimi hatta okunaklı punto büyüklükleri  gb). Bununla ilgili sorularınızı ve görüşlerinizi makalenin altındaki yorum bölümünde belirtebilirsiniz. Sizin için faydalı olabileceğini düşündüğüm içeriklere BURAYI TIKLAYARAK erişebilirsiniz.  


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler