Amazon Satış Ortaklığı Yapmak İsteyen Bloggırlar İçin Tavsiyeler

   Amazon satış ortaklığı ile para kazanmak için bir blog kurmak istiyorsun. Ancak henüz başlamaya hazır hissetmiyorsun. Bazıları için bir blog açarak makale yazma fikri kendiliğinden gelen bir istek iken, bazıları için uzun süredir devam eden bir sorgulama sürecidir(nasıl blog açacağım, acaba konusu ne olsa, şunu yapsam bunu yapsam gb...). 

Amazon Satış Ortaklığı Yapmak İsteyen Bloggırlar İçin Tavsiyeler



   Bazılarımız "kervan yolda düzülür, erken kalkan yol alır" gibi bir bakış açısıyla işe koyulurken, bazılarımız "dur ya... biraz araştırıyım", "acaba bu işte para var mı ki", "önce teknik bilgi edineyim de sonrasına bakarız" kafa yapısıyla zaman kaybeder. Bu makalenin amacı başlamanıza yardımcı olmak ve başarılı, ilgi çekici ve sonuçta karlı bir blog sitesi oluşturmak için bir blog yazarının zamanla geliştirmesi gereken becerilerin bir özetini bulacaksın...

Bu makalede, şunları öğreneceksin;

* Başarılı bir bloggır olmak için hangi becerileri geliştirmen gerekecek?

* Hangi beceriler sana artı değer katardı?

* Başarı için bazı küçük ipuçları...

amazon satış ortaklığı


Kim, ne ve neden sorularını sor:

   Bildiğin gibi birden fazla blog türü var (finans, kişisel gelişim, teknoloji gb...). Bir bloggır olarak "kim" sorusunu sormak hedef kitleni belirlemede yardımcı olurken, "ne" sorusunu sormak bloğunuzun konusunu belirlemede yarımcı olacaktır. Ayrıca "neden" sorusunun karşılığında da tutkularınızı keşfedeceksiniz.

Makale Yazarken Eğlenmene Bak!

   Bana soracak olursan bir bloggırın sahip olması gereken bir numaralı özellik yazmaktan zevk almasıdır. Çünkü blog yazarak para kazanmak gibi bir hayalin varsa, bu hayali gerçekleştirmek için hergün düzenli şekilde içerik üretmelisin. Diğer bir değişle her gün yazmalısın. Sevmediğin bir şeyi her gün nasıl yapabilirsin?

İyi Yazmaya Özen Göster !

   İyi yazmak ile kastım kişiden kişiye ve konudan konuya değişiklik gösterir. Daha öncede bahsettiğim gibi bir çok blog türü ve buna bağlı olarak da hitap ettiği birçok farklı kitle türü vardır. Örneğin bir yemek bloğunun sahip olması gerekenlerle bir kişisel gelişim bloğunun sahip olması gerekenler  farklılık gösterebilir. Bu yüzden makalelerinizde kullanmanız gereken materyaller de farklılık gösterebilir. 

   Elbette her ne kadar farklı blog olursa olsun ortak özellikleri kitlenin ihtiyaçlarını karşılaması, eğlenceli yazım tarzı ve imla kuralları olabildiğince göz önünde bulundurulmalı... Bir bloggır olmak için dünyaca ünlü bir yazar olman gerekmese de kolay okunabilir makaleler oluşturmalısın!

Araştırmanızı Yapın:

   Kendi ilgi alanınızın ve uzmanlığınızın dışında konular yazmak oldukça zordur. Bu zorluğu aşmak ve konulara vakıf olmak için kendi araştırmanızı yapmak oldukça kritik öneme sahiptir. Bu noktada nasıl araştırma yapmanız gerektiğini de öğrenmek zorundasınız. Etkili bir araştırmacı olmak için bir konuya bir çok bakış açısıyla yaklaşmayı, farklı argümanlar oluşturmayı ve ikna edici olmayı gerektirir.

Disiplinli Olun:

   Hayatında hangi işi yaparsan yap disiplinli olmak başarının altın kuralı. Bir gece bir blog sitesi açıp, sonra zengin ve ünlü olmanın hayalini kuruyorsan daha çok beklersin. Düzenli olarak içerik üretmek blog sitenin de ivmelenmesini sağlayacak.

Blog Siten İçin Doğru Konuyu Seç:

Yanılmıyorsam bu konuyla ilgili daha öncede bir blog postu yayınlamıştım(bakınız: https://internettengeliryontemleri.blogspot.com/2021/03/blog-acacaklara-tavsiyeler-acacaklara.html) . Eğer blog açarak para kazanmak istiyorsan herhangi bir konuda uzman olman gerekmez. Ancak ilgin olması şart. Aksi takdirde asla sonunu getiremiyorsun(tecrübeyle sabit). Sonunu getiremediğin bir işten gelir elde etmek mümkün değil. 

Bilginizi Geliştirin:

   Uzmanı olmadığın bir konuda içerik yazdığın an kullanıcılar bunu hemen farkedecektir. Yazmaya başlamadan önce en azından genel bir araştırma yapın. Elbette bir kenarda oturup uzman olmayı beklemeyin. Bu da zaman kaybı olur. Zaten yazmaya devam ettiğiniz müddetçe uzmalık seviyenizde artacaktır.

sermayesiz internetten para kazanma


İletişime Açık Olun:

   Sosyal medya kullanıcısı değil misin? Topluluklardan uzak durmayı mı tercih ediyorsun? O zaman sana kötü bir haberim var. Bu iş tamamen sosyal olmakla alakalı. Kitlenize yakın olmak zorundasınız. Uzmanlığınıza başvuracak kişiler sizinle iletişim halinde oldukları sürece daha fazla büyüyeceksiniz. Elbette yeni ilişkiler kurmak ve yeni iş ortaklıkları kurmak için de iletişim kurmak zorunlu olacak. Bunun için sosyal medyanın gücünü kullanmak zorundasın.

Artı Değer Katacak Beceriler:

   Amazon satış ortaklığı ile bloğunuzdan gelir elde etmek için bir takım becerileri sıralamak istiyorum. Elbette bu beceriler olmazsa olmaz değildir ve hepsine hakim olmanız da gerekmiyor. Yine de gelişiminizi tamamlamak adına aşağıdaki nitelikleri kazanmak adına kendinize vakit ayırmayı ve yatırım yapmayı ihmal etmeyin derim:

* Teknik Bilgi: Web teknolojilerine hakim olursanız hem içerik yönetimi kolaylaşacak hem de daha az yardıma ihtiyaç duyacaksınız. Böylece cebinizden daha az para çıkacak ve daha karlı bir noktaya ulaşacaksınız.




* HTML / CSS: Html ve CSS gibi temel programlama becerilerini edinerek sitenizin dizaynını SEO uyumlu hale getirebilir ve dışarıdan yardım almaksızın çeşitli optimizasyonları yapabilirsiniz.

* Arama Motoru Optimizasyonu (SEO): Google ve diğer arama motorları kaliteli içerikleri tespit etmek ve onları doğru kitleye ulaştırmak konusunda her geçen gün daha da etkinleşiyorlar. Yine de içeriklerinizi ve sitenizi arama motorları için optimize etmek gerekmekte. Bu hedeflerinize erişmek açısından hala çok önemli

* Sosyal Medya: İçeriğinizi dağıtmak ve kitlenizle etkileşime geçmek için sosyal medyanın nimetlerinden nasıl yararlanabileceğinizi keşfetmeye çalışın. Etkin bir sosyal medya kullanıcısı olmak kitlenizi büyütmek demektir. Kitlenizi büyütmek de işinizi büyütmek...

* Ağ Oluşturma: Diğer içerik sağlayıcılarla iletişime geçin. Beraber kuracağınız iş ortaklıkları beraber büyüyeceğiniz anlamına gelir. Bu tür bağlantılar gelişiminizi hızlandıracak ve işinizi büyütmenize katkı sunacaktır.

* Görsele Dikkat Et!: Sitenizde yer alan görseller, kullanıcıları etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Sitenizde kullandığınız resimlerin konuyla bağlantılı ve yüksek kaliteye sahip olmasını göz ardı etmeyin. Ayrıca sitenizde kullandığınız resimlerin "alt" etiketleri kullanarak ne ile ilişkili olduğunu bildirin. Karmaşık ve ykullanıcıyı yoran temalardan uzak durun. 

   Elbette bu makalede verilern tavsiyeler işinize yarayacaktır. Ancak bu bilgileri okumanın dışında gelişiminize katkıda bulunacak en önemli unsur bunu uygulamaya dökmektir. Diğer bir deyişle daha fazla bilgi ve beceri kazanmak için günlük blog makaleleri yazmalısınız. Umarım bu makale bir başlangıç yapmanızı sağlar. Bloggırlık ve satış ortaklığı ile ilgili daha fazla içerik okumak istersen BURAYA tıklayarak diğer içeriklerime de erişebilirsin. Bol şans...      

     

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler