Yeni Okuyucular Bulmak İçin Sosyal Medyayı Kullanmak

   Satış ortaklığı veya Google reklamları ile İnternet'ten ek gelir elde etmek için bir blog sitesi kurdun. Harika... Şimdi Google gibi arama motorlarında trafik bekleyecek ve gelen kitleler sayesinde biraz para kazanacaksın değil mi? Aslına bakacak olursan trafik kaynağının büyük bir bölümü arama motorlarından geliyor. Yine de tek bir kaynağa bel bağlamak belki de sandığın kadar doğru değildir. Bu durumda sosyal medya desteği hiç fena olmazdı...

Yeni Okuyucular Bulmak İçin Sosyal Medyayı Kullanmak


Facebook Sayfası Kur:

   Hepimizin de bildiği gibi Facebook milyonlarca kullanıcısı olan bir platform. Bu kullanıcılar her gün düzenli olarak Facebook'u kullanmıyor olsalar bile en azından haftada iki veya üç kez platforma giriş yapıyorlar. Bir düşünsene her gün milyonlarca kullanıcı... Bu hepimiz için büyük bir fırsat. Tabi etkin olarak kullanabilirsek. İyi de bu platformu nasıl daha etkin kullanabiliriz? 

   Facebook'da diğer platformlardan farklı değil. Yeni kitlelere erişebilmek için burada da düzenli olarak paylaşım yapman gerekiyor. Ayrıca bu paylaşımı yaparken 5-3-2 kuralını uygulamanı öneririm. Bu şu anlama geliyor: Facebook'daki 10 paylaşımdan 5'i diğer kullanıcılardan gelmeli. 3 paylaşım kendi sitenizde yayınladığınız içeriklerle ilgili olmalı. Kalan ikisi ise kişisel paylaşımlar olmalı(beğendiğiniz diğer içerikler vs...).

Facebook Grubu Kur:

   Okuyucu kitlesi oluşturmak için bir diğer yöntemde Facebook grubu kurmaktır. Burada yapacağın düzenli paylaşımlar da kitle toplamak için işine yarar. Elbette sadece grup kurman da gerekmiyor. Aynı zamanda konun ile alakalı gruplara katılarak da kitlelere erişebilirsin. Ancak baştan uyarayım. Bu gruplarda spam olacak şekilde kendi içeriklerini paylaşma... Grup kurallarına her zaman dikkat et. İnsanların grup içerisindeki sorularına cevap vererek onlara yardımcı ol. Uygun zamanda onlarla websiteni paylaş.


 

Tweeter Kullan:

   Tweeter'da da Facebook'dakine benzer 5-3-2 kuralı ile içerik paylaşabilir, kitlenin tweetlerini retweet edebilirsin. Çok fazla Tweet atarak kitleni iğriti etme! Bu kitlenin hızlı bir şekilde seni terketmesini sağlayabilir.

Pinterest'ten Mümkün Olduğunca Yararlan:

   Bildiğin gibi Pinterest resim paylaşım platformudur. Özellikle yemek ile alakalı blog sitelerine benzer, görsellerin çok daha önemli olduğu bir blog sitesi türünü işletiyorsan, Pinterest trafik çekmek için en az arama motorları kadar etkilidir. Ancak burada sadece kendi içeriklerini değil seninle benzer içerikler oluşturan kişilerin içeriklerini de pinlemeniz trafik çekmek açısından sana katkıda bulunacaktır.





Otomasyon:

   Sosyal medya ile biraz haşır neşir olduğun zaman göreceksin ki bu çok fazla vakit alıyor. Bu durumda bunu çeşitli otamasyon programları ile hızlandırmak isteyebilirsin(diğer blog yazılarımda onları da inceleyeceğim). Bunlar kısmen işe yarıyor olsa da yine de işin büyük bölümünü kendin halletmek zorunda kalacaksın. Neden mi? Çünkü bu otomasyon sistemleri şimdilik sadece gönderilerinizi programlayabiliyor. Ancak gönderi oluşturamıyor. Zaten işin zahmetli olan kısmı da burası.

   Büyük bir çoğunluk bu sistemlerin işini kolaylaştırdığını ima etse de asıl konu her zaman içerik oluşturmada düğümlenir. İçerik oluşturmak içerik paylaşmaktan daha kolay bir şey değil. Ve işin bu kısmı neyse ki hala otomasyonlar tarafından yapılamıyor. Benzersiz içerikler oluşturduktan sonra bunları paylaşmak seni zorluyorsa, bu durumda bu otomasyonlar işinizi baya hafifletecektir.

   Otomasyon yazılımları bir miktar yükü omuzlarınızdan alsa bile unutmayın ki sosyal medya tek başına içerik paylaşıp trafik çekeceğiniz alanlar değildir. Burada yardımlaşma ve dayanışma hep ön planda olacak. Diğer bir deyişle insanlarla iletişim ve etkileşim halinde olmanız gerekiyor. Aksi takdirde sadece ekstra içerik üretmek zorunda olduğunuz yeni bir angaryadan başka bir şey olmayacak. 

   Bu makaleyi bitirmeden önce belirtmek isterim ki İnternet'ten para kazanmak için yapman gereken bir çok iş var. Tüm bu işleri senin için araştırmaya ve sana yardımcı olmaya çalışacağım. Bu içeriklere BURADAN erişebilirsin. Hepinize iyi çalışmalar ve kolaylıklar diliyorum. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler