Amazon Satış Ortaklığı Ve Kurallar (Komisyon Alabilmek İçin Bilmeniz Gerekenler)

   Daha önce Amazon satış ortaklığına nasıl kayıt olunacağı, Amazondaki ürünlerin nasıl pazarlanacağı ile ilgili bir içerik yayınlamıştım(Eğer hala okumadıysan işte linki: https://internettengeliryontemleri.blogspot.com/2020/07/amazon-satis-ortakligi-nedir-nasil-yapilir.html). Tüm bunlardan sonra amazon satış ortağı oldun ve pazarlamaya başladın. Tamam ama Amazon her satışı onaylıyor mu? Amazon hangi satışlardan sana komisyon verecek?  Örneğin senin linkin aracılığı ile bir kullanıcı Amazon'a gitti. Bu durumda satın almadan ne kadar süre sonra komisyon kazanacaksın? Gelin bu soruları bir cevaplayalım:

amazon satış ortaklığı komisyon kuralları

 

Amazon Affiliate Marketing Komisyonlarının Onaylanması

   Tüketiciler sitenizdeki Amazon Affiliate Marketing bağlantısını tıkladılar ve bu tıklama aracılığı ile Amazon.com'a gittiler. Sonra sizin bir ürünü 24 saat içerisinde satın aldılar. Bu durumda bu satıştan komisyon kazanırsınız.

   Peki Amazon satış ortaklığından komisyon kazanmak için tek şart 24 saat içerisinde tüketicinin bir satın alma gerçekleştirmesi mi? Elbette hayır. Diyelim ki sitendeki Amazon satış ortaklığı linkini tıkladım ve bir ürünü sepete attım ancak satın almadım. Ürünle ilgili detayları veya benzer ürünleri araştırmak için biraz daha incelemeye ihtiyacım var. Belki de satın almak için gelecek bir ödemeyi beklemem gerekiyor ve satın almayı biraz öteleyeceğim. Bu durumda sepetime attığım ancak o an satın almadığım ürünü(ilk tıklamadan sonra ki) 89 gün içerisinde satın alırsam sen bu satıştan komisyon kazanırsın...

Amazon Satış Ortaklığı



   " Diyelim ki ben Amazonda satılan bir ürünün incelemesini içeren bir içerik yazdım sitemde. Müşteri o ürünü satın alırsa komisyon kazanıyorum değil mi? " DEĞİL. Kullanıcı incelediğin ürünün affiliate linkini tıkladı ve Amazona geldi. Sonra senin tanıttığın ürünü değil de o ürüne benzer başka bir ürünü satın aldı. Hatta tamamen farklı bir ürün satın aldı. Bu satıştan da komisyon kazanırsın. Hadi bir örnekle açıklayalım:

   "Yeni Doğan Çocuklar İçin En Renkli Oyuncaklar"  adlı bir makale ile blog sitende Amazon'da satılan bir grup ürünü inceledin. Sitendeki Affiliate linki aracılığı ile Amazon'a gittim. Sonra çocuğuma oyuncak almaktan vazgeçtim. Hazır Amazon'a gelmişken, önceden almayı planladığım o Led Tv 'yi aldım. Bir de mutfağım için bir kaç eşya ve biraz da sevdiğim atıştırmalıktan aldım. Tüm bu satışlardan komisyon KAZANACAKSIN...

Amazon Affiliate Marketing'de Komisyon Kazanamayacağınız Durumlar:

* Amazon satış ortağı olmak için bir kayıt oluşturdunuz. Ardından hummalı bir çalışmaya giriştiniz. Önünüzde 180 gün var. 180 gün içerisinde herhangi bir satış yapamayacak olursanız Amazon affiliate hesabınız kapatılacaktır(Endişelendirmeni gerekecek bir durum yok! Daha sonra tekrar Amazon Affiliate hesabı açabilirsin. Üstelik aynı mail ve aynı kullanıcı adı ile...). Eğer hesabınız kapatıldıktan sonra bir satın alma gerçekleşirse  komisyon alamazsınız.

Amazon affiliate marketing



* Kullanıcı Amazon satış ortaklığı linkiniz aracılığıyla bir ürün satın aldı. Ancak ürün eline ulaştıktan sonra o ürünü beğenmedi ve ürünü iade etti. Ya da satın alma işlemini iptal etti. Bu durumda da komisyon kazanamazsınız.

* Ürünleri pazarlamak için reklama çıkmayı düşünüyor musun? Örneğin Arama Motoru Reklamcılığı ile müşteri çekmek istersen bu reklamlarda Amazon'un adını kullanamazsın(Zaten reklam platformları buna müsade etmiyor ama yine de amazon kurallarında belirtildiği için söylüyorum). Şayet kullanırsan satışın geçersiz sayılacak.

* Link yönlendirme hakkında hiç bir fikrin var mı? Yoksa kısaca anlatmak isterim. Diyelim ki kullanıcıya www.abc.com gibi bir sitenin linkini göstersin. Kullanıcı tıkladı ve kendini www.amazon.com'da bulu verdi. Bu şekilde kullanıcıyı Amazon'a gönderirsen ve Amazon'da bunu tespit ederse yandı gülüm keten helva... Kullanıcı bir ürün satın almış olsa bile komisyonun iptal edilir ayrıca amazon satış ortaklığı hesabın kapatılır.




* Eğer amazon ürünlerini mobil uygulamanız aracılığı ile pazarlayacaksanız muhakkak bu uygulamayı Amazona bildirmelisiniz.

* Mobil uygulamalar aracılığı ile Amazon ürünlerini pazarlamayı düşünüyorsanız, bu uygulamaya kullanıcılar ücretsiz erişiyor olmalı.

* Mobil uygulamanız Google Play, Apple ve Amazon uygulama mağzalarında mevcut olmalı.

* Mobil uygulamanız içerisinde WebView gibi entegre bir  araç kullanarak amazon sayfalarını GÖRÜNTÜLEYEMEZSİNİZ.

* Sitenizde veya uygulamanızda ürün fiyatlarını (API desteği hariç) gösteremezsiniz. 

* Kendi affiiliate linkleriniz üzerinden alışveriş yapamazsınız.

   Elbette bunlar en can alıcı kısımlar... Daha fazla madde mevcut. Bu maddelere amazon.com üzerinden affiliate paneli aracılığı ile erişebilirsiniz. Ancak hesap kapatılmasına ve kazandığınız komisyonların yanmasına en çok sebep olan maddeler bunlardır. Genellikle Amazon Associateler ya da affiliate pazarlamacıları(özellikle yeni başlayanlar) bu maddelere uymadıkları için kaybederler. Umarım yararı olmuştur. Bunun gibi bir çok makaleye BURADAN erişebilirsiniz. 
 


  
   

     


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler