Seo'nuzu Geliştirmek İster misiniz?(Backlink Oluşturma Sırları)

Seo'nuzu Geliştirmek İster misiniz?(Backlink Oluşturma Sırları)


   Seo uzmanlarını dinlediğim zaman sitemizin arama motoru sonuç sayfasındaki sıralamasını iyileştirmek için hemen hepsinin ortak bahsettiği bir konu var: "Backlink". Peki ama bu backlinlerin hepsi kıymetli mi? Hangi siteden ya da hangi sistemden alırsak alalım hepsi sıralamamızı olumlu mu etkiliyor? Gelin şu mevzuya yakından bakalım:

Backlink Türleri:

* Backlink: Herhangi bir sitenin, sitenizde yer alan bir içeriğe verdiği bağlantıdır (Örneğin blogpostunuza). Ya da doğrudan sitenize verdiği bağlantıdır(anasayfanıza ör: www.abc.com gb...).

* Dahili Backlink: Bu bağlantı türünde sitenizde yer alan bir içerik yine sitenizde yer alan başka bir içeriğe bağlantı verir. Backlink ile ilgili önceki yazımı okumadıysan BURAYA tıklayarak bir göz atabilirsin. ("BURAYA" kelimesi dikkatini çektimi eğer bu kelimeye tıklayacak olursan, bloğumda yer alan başka bir makaleye yönlendirileceksin...)

* Harici Backlink: Bu bağlantı türünde ise sitenizden başka bir siteye bağlantı verirsiniz. Örneğin Youtube kanalımı daha önce ziyaret ettin mi? ("Youtube" kelimesini tıkladığın an sitemden harici bir site olan youtube kanalıma yönlendirileceksin).

Follow / No Follow Backlinkler:

   Daha önce makale yazmış ve burada kullandığın bir anahtar kelime aracılığı ile backlink vermişsen "nofollow / follow" özelliğini görmüşsündür. Bunların ne anlama geldiğini biliyor musun?

* Eğer verilen backlinkler "follow / takip et" özelliği taşıyorsa, "ben bu bağlantıyı onaylıyorum ve kaynağa güveniyorum" gibi bir anlam taşır. Bu arama motorları için backlink verdiğin kaynağın güvenilir ve sağlam bir bağlantı olduğu sinyalini verir.

* Eğer verilen bağlantı "no follow / takip etme" özelliği barındırıyorsa, "bu bağlantıyı tanımıyorum. Bence sen de dikkate alıp bu bağlantıyı takip etme " gibi bir sinyal verirsin arama motoruna. Bu verilen bağlantı için olumsuz durumdur. Çünkü arama motoru bu bağlantı hiç yokmuş gibi davranacaktır.

   Elbette tüm bu follow / no follow bağlantı yönetimini backlink oluştururken tanımlarsın. Örneğin blogger için şu görsele bir bak:

backlink


 
   Aklıma şöyle bir soru takıldı şimdi neden bu platformlar bize böyle bir özellik sunmuşlar ki? Sebebi kısaca şunlar:

* Güvenilir Olmayan İçerik: No follow bağlantıların çoğu, içerik barındıran web sitelerini korumayı amaçlar. Mesela bu makalenin altına kötü niyetli birisi yorum yapmaya kalktı. Ve bu makaleyi okuyan diğer okuyucuları sahte ve kötü amaçlı içeriklere yönlendirdi. Bu durumda no follow linkler otomatik olarak devreye girer ve bunu takip etmeyerek mevcut siteyi korur.

* Taranması Gerekmeyen Bağlantılar: Google sitenizi tararken vermiş olduğunuz bağlantıları da değerlndirir. Eğer verdiğiniz bağlantıların aramayla hiç bir ilgisi yoksa (örneğin kullanıcıyı şifre ile giriş yapacağı bir sayfaya yönlendirdiğiniz ya da basit bir anket sayfasına yönlendirdiğiniz haller) Google'ın daha hızlı tarama yapmasını sağlamak için "no follow" ekleyebilirsiniz.




* Ücretli Bağlantılar: Bir siteye bir bağlantı vermek için ödeme alındıysa, o siteye verilen bağlantı "no follow" olarak belirtilmeli. Arama motorları ücretli backlinkleri tespit edecek kadar deneyimli. Bunları bir şekilde tespit ediyor ve iki tarafıda cezalandırabiliyor.

Ücret Karşılığı Backlink Almak İçin Stratejiler:

   Paranız karşılığında backlink alarak sitenizin sıralamasını yükseltmek istiyorsunuz. Böylece satış ortaklığından daha fazla gelir elde edebilecek ya da Google Adsense'den daha fazla kazanç elde edeceksiniz değil mi? Ancak işler sandığınız gibi gitmeyebilir.

   Backlink satın alırken satın aldığınız kaynaklar çok riskli, az riskli ve risksiz olarak sınıflandırılır. Tüm bunları nasıl ayırt edeblirsin ki? Nereden bileceksin hangisinin daha yüksek riskli hangisinin risksiz olduğunu? Gelin şimdi de parayla satın alacağınız riskli ve risksiz backlinklere:

Doğrudan Backlink Satın Alma:

    Doğrudan satın alınan backlinkler Google tarafından tespit edilerek, backlink alan site(ki burada sizin sitenizi kastediyorum) cezalı duruma düşerek arama motoru sonuç sayfasının en ücra köşesine gönderilir ve kolay kolay da affedilmez.

sermayesiz internetten para kazanma



   Tamam ama Google bunu nasıl bilebilir ki? Örneğin içinde bulunduğun siteyi düşün. Şimdi bir çok backlink satan kaynak var. Google'de küçük bir arama ile hepsine erişebilirsin. Ben bu kaynağa gittim ve backlink satın aldım. Siteye öyle yerlerden trafik geliyor ki... Çin, Pakistan, Vietnam gibi yerlerden mesela. Site Türkçe iken, bağlantılar abuk subuk yerlerden. Ayrıca yoğun bir bot trafiği. Siteye anlık giriş-çıkışlar yapılıyor. Sizce bunu Google farketmez mi? (Apartmana yeni bir komşu taşındıktan sonra apartmana girip çıkanın artması gibi bir şey bu. Sen fark etmez miydin?). 

   Elbette buradaki durum arama motorları tarafından tespit edilecek ve gereği yapılacaktır(Kocaman bir tekme yiyecek ve arama sonuçlarında gözükmeyeceksin bile. Yazık oldu paraya).

Backlink Sağlayan Aracı Kuruluşlardan Backlink Satın Alma:

   Bu tür hizmet sağlayıcıların bünyesinde kendilerine bağlı blog siteleri bulunur. Blog sahipleri bloglarını bu sitelere tanıtırlar ve türlerini belirtirler. Diğer taraftan reklam vermek isteyen siteler de bu kaynağa gelir ve kendilerine benzer ancak kendilerinden daha deneyimli ve daha eski ayrıca trafikleri daha yoğun olan bu kaynaklardan backlink talep ederler. Özetlemek gerekirse, backlink almak isteyen kişilerle backlink vermek isteyen kişiler buluşturulur.

   Ancak bu platformlarda biraz şaibeli. Çünkü bu platformlara gittiğinizde backlink aldığınız siteyi bilemezsiniz. Bunlarında pek çoğu bot trafiği yönlendirir. Bu yüzden bunlarda risk barındırır. 

SEO Ajansları Aracılığı ile Backlink Almak:

   Seo ajansları aslında size doğrudan backlink vs. satmazlar. Sitenizi incelemeye alır, içerikleriniz doğrultusunda buna uygun backlink alacakları kaynakları keşfederler. Gerekirse siteniz için gerekli içerik üretimi için de katkıda bulunurlar ve hazırda bekleyen portföylerini de kullanarak sizin için en uygun kaynaklardan backlink sağlarlar. Elbette bu ajansların tek avantajı yararlı backlink bağlantıları kurmak değildir, gel gör ki konumuz backlink...

   Düşünsene SEO uzmanı olan AYHAN KARAMAN  bu makaleye link vermiş... Bu durumda bu makalenin arama motoru sonuç sayfasında yükselmesi oldukça kolaylaşacaktı. Hem otoriter bir site olması hem de benzer içerikler barındırdığı için bu makale için oldukça faydalı bir bağlantı olacaktır. 



Kaliteli Backlink Kazanmak İçin Neler Yapmalı?

   Yukarıda belirttiğim kaynaklar aracılığı ile ücretli backlinkleri nasıl alabileceğini biliyorsun. Peki bu seçenekler arasında kaliteli backlink veren kaynaklardan backlink kazanmak için neler yapmalısın? Aklına belki de şu soru takılmıştır:"Parasını veriyoruz ya kardeşim daha ne yapalım?" . Açıkçası işler pek de öyle yürümüyor. Para teklif ettiğiniz herkez size backlink vermeyecektir. Çünkü onlarında belirli bir kitleleri var. Onlara yararı olmayan şeylere backlink vermezler. Bu durum kitlelerini kaybetmelerine ve o kitleyi oluşturana kadar verdikleri her türlü emeğe ihanet olur. Hepsi terk eder... Bu yüzden aşağıdaki tiyolara dikkat et!

* Kaliteli İçerik Oluştur: Kitlene odaklan ve neye ihtiyaç duyabileceklerine, içeriğinde ne tür konuları görmek isteyeceklerine odaklan. Örneğin bu içeriği okuyan kişi anahtar kelimeler ile alakalı ya da bloggırlıkla ilgili içerikleri de okumak ister mi? Neden olmasın. Öyleyse bu konuları da işleyen makaleler oluşturmalıyım!

*   Konuk Yazarlık Yapın: Hitap ettiğiniz kitlenin kullandığı diğer kaynaklara erişmeye çalışın. Bu kaynaklarda özellikle blog sitelerinde hatta forumlarda içerikler üretin. Biliyorum  forumlar içerik üretmek için doğru adres olmayabilir ancak bir kaç soru cevaplandırarak da kitle kazanabilirsiniz.

dijital pazarlamanın evreleri



*   Mümkünse verilerden yararlanın: İçerik üretmek isteyenler için en büyük kaynaklardan biri de verilerdir. Bu verileri içeriğinizde paylaşarak hem aktarmak istediklerinizi somuşlaştırabilir hem de kullanıcıların dikkatini kazanabilirsiniz.

   Umarım backlink ile ilgili aklında sorular kalmamıştır. Elbette bir takım soruların varsa hala bunları yorumlar bölümünde iletibilirsin. Ayrıca buna benzer içeriklere erişmek için BURAYA tıklayabilirsin. Şimdilik hoşçakal  





 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler