AMAZON'DAN NASIL PARA KAZANILIR?(Bilinmesi Gereken Tüm İş Modelleri)

AMAZON'DAN NASIL PARA KAZANILIR?(Bilinmesi Gereken Tüm İş Modelleri)



   Amazon'dan nasıl para kazanılır sorusunun cevabını kısaca vereyim:

* Amazon'da Fiziksel ürün satarak (FBA-FBM-Dropshipping),
* Amazon'da Afiliate Marketing Yaparak,
* Amazon'da El yapımı ürünlerinizi satarak,
* Amazon Business programına katılarak B2B satış yaparak,
* Amazon'da Influencer programına katılarak,
* Amzon'da paket dağıtarak (tabi ki Amerikada yaşamak şartıyla)
* Amazon üzerinde mobil uygulamanızı satarak,
* AWS pazar yerinde yazılım satarak,
* Elektronik kitap (Kindle)



   Gördüğünüz gibi Amazon'dan para kazanmak için bir çok metod mevcut. Elbette bunların bir kısmı Türkiye'de yaşasanız da yapabileceğiniz iş modelleri iken bir kısmı ise Türkiye'den yapamayacağınız iş modelleri olarak gözüküyor. Özellikle Amazon'da fiziksel bir ürün satmayı planlıyorsanız, amazon'da affiliate marketing yapmayı planlıyorsanız ya da influencer programı ile İnternet'ten ek gelir elde etmeyi planlıyorsanız, tüm bunları Türkiye'den yönetmek mümkün. Yine B2B satış yapmak ya da el yapımı ürünlerinizi satmak isterseniz Türkiye'den yönetebileceğiniz iş modelleri arasındadır. 

   Yukarıda belirttiğim iş modellerinin ortak özelliklerine bakacak olursanız bunların tümü fiziksel ürünlere dayalı iş modelleridir. Peki dijital ürünler satmak isteyenler için Amazon ne tür imkanlar sağlıyor? Dijital ürün satarak para kazanmak istiyorsanız, Amazon'da elektronik kitap yayınlamak veya mobil uygulamalarınızı pazarlamak göz önünde bulundurmanız gereken öncelikli iş modelleri olmalı. Gelin bu iş modellerine biraz daha yakından bakalım:

Amazon'dan fiziksel ürün satarak para kazanmak(FBA - FBM - Dropshipping - Retail Arbitraj)

   Ülkemizde Amazon'dan para kazanmak diyince akla gelen ilk iş modelleri daha doğrusu en çok bilinen iş modelleri arasında Amazon FBA - FBM - Dropshipping ve Retail arbitraj gelmektedir. Tüm bu iş modelleri fiziksel ürün satışına dayanan iş modelleridir. Elbette aralarında bir takım farklılıklar olsa da tüm bu iş modellerinde günün sonunda fiziksel bir ürün satmış olursunuz. Peki bu iş modelleri arasında ne gibi farklılıklar var ?

sermayesiz para kazanma



   Aslına bakacak olursanız Amazon'da fiziksel ürün satarak para kazanmanız için temel iki yöntem FBA ve FBM yöntemleridir. Eğer Amazon FBA (Fullfilment by Amazon) yapacak olursanız satmak istediğiniz malı Amazon'un deposuna göndermek zorundasınız. Ürün satıldıktan sonra da Amazon bunu müşteriye kargolar. Bir diğer yöntem olan FBM'de (Fullfilment By merchant) ise satış yapıldıktan sonra ürünü müşteriye siz kargolarsınız.

   Peki Dropshipping ve retail arbitrajda ne gibi farklılık var? Dropshipping iş modelinde stoğunuzda olmayan ürünleri varmış gibi Amzon'da listelersiniz. Satış gerçekleştikten sonra, satışını yaptığınız ürünü satın alır ve müşteriye kargolarsınız. Ürün iade edilmezse veya müşteri satın alma işlemini iptal etmezse paranızı (yeni satıcı iseniz) satış yapıldıktan1 ay sonra alırsınız. Bu iş modelinde elinizde mal olmadığı için elbette Amazon depolarına gönderemeyeceğiniz için bu FBM olarak tanımlanır. 

   Arbitraj'da durum nedir? Öncelikle arbitrajı tanımlayalım. Bir ürünü daha uygun fiyata satın alır ve daha pahalıya satılan bir pazar yerinde satarsınız. Bu iş modeli arbitraj olarak bilinir. Ürünü zaten aldığınız farzedilerek bu ürünü ister Amazon depolarına göndererek FBA, isterseniz bizzat satış gerçekleştikten sonra bir fiil kendiniz müşteriye göndererek FBM olarak bu satışı gerçekleştirirsiniz. 

amazon affiliate kayıt


El Yapımı Ürünlerinizi Satarak Amazon'dan Para Kazanmak:

   El yapımı ürünlerinizi Amazonda satarak para kazanabilirsiniz. Üstelik aylık 39.99 olan Amazon FBA katılım ücreti bu iş modeli için alınmamakta. Bunun yerine her satıştan %15 kesinti yapılmakta. Ancak burada da bir takım kısıtlamalar mevcut. Eğer el yapımı bir ürün satacaksanız, bu ürünler mutfak, bahçe, oyuncak, aksesuar gibi kategorilerde olmalı. Daha fazla detaya BURADAN erişebiliriniz.

Amazon Business Programı İle Para Kazanmak:

   Bu iş modelinde amaç şirketlere, küçük ve orta ölçekli şirketlere ürün satmaktır. Bu programa karılmak için Profesyonel satıcı hesabınız olmalı. Diğer bir deyişle Amazon FBA satıcısı olmanız gerekmekte. Bunun dışında ek bir yatırım yapmanız gerekmiyor. Bu programı standart Amazon satış programından ayıran unsur, Amazon'un size sunduğu pazarlama araçlarıdır. Bu programa kayıt olarak B2B (business to business / işletmeden işletmeye) satış yapabilirsiniz. Detaylar için BURAYA TIKLAYIN!

Amazon Influencer Programına Katılarak Para Kazanma

   Amazon'dan para kazanma modellerinden bir diğeri de influencer programına katılmaktır. Facebook, Youtube, Instagram takipçilerinizi Amazon'a yönlendirerek Amazon'dan ek gelir elde edebilirsiniz. Elbette bu programında özel katılım koşulları var. Amazon kitle sayınızı ve etkileşimlerinizi gözden geçirdikten sonra Ifluencer programına katılmanız için onay verirse tüm kitlenizi Amazona yönlendirebilirsiniz. Biraz affiliate marketing iş modeline benziyor olsa da bu sistem bazı özellikleri dolayısıyla Amazon affiliate marketing'den ayrışıyor. Elbette az sonra Amazon Affiliate Marketing hakkındaki detaylardan da bahsedeceğim. Dilersen Amazon Influencer programı ile ilgili detayları görmek için BURAYI tıklayabilirsin. 

anahtar kelime bulma


Amazon'dan Affiliate Marketing / Satış Ortaklığı Yaparak Para Kazanmak

   Amazon'dan para kazanmak için yapabileceğin bir diğer iş modeli de affiliate marketing / satış ortaklığıdır. Bu programa başvurarak Amazon'un sana özel olarak verdiği affiliate linklerini hem sosyal medyada hem de blog sitende paylaşarak gelir elde edebilirsin. Bunun için yapman gereken tek şey bir blog sitesi kurmak. Başlangıçta sıfır sermaye ile de kurabileceğin bu iş modeli hem katılımının kolay olması hem de herhangi bir özel koşul gerektirmediği için oldukça tercih edilen bir iş modelidir.

   Aklına şöyle bir soru takılmış olabilir:"Madem sosyal medyada bu linkleri paylaşabiliyorsam neden ayrıca Influencer programı var? Aradaki fark nedir?". Kısacası affiliate programına sosyal medya hesapların ile başvuracak olursan eğer kitle sayın yetersiz gelirse programa kabul edilmezsin. Affiliate sisteminde de bir web siten olması gerekiyorken(trafiği ve konusu hiç önemli değil!) influencer sisteminde de böyle bir gereklilik yok! 

   Affiliate marketing her ne kadar basit görünüyorsa da bilmeniz gereken bazı detaylar var. Affiliate marketing ile ilgili bu detaylara BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ!

Amazon'dan Mobil Uygulama Satarak Para Kazanmak:

   Mobil uygulamalardan gelir elde etmek denilince akla gelen Android ve Apple marketidir. Ancak geliştirmiş olduğunuz mobil uygulamaları Amazon üzerinden pazarlayarak da gelir elde etmeniz mümkün. 

    Android için bir uygulama geliştirip bunu Google Play'e yerleştirdiğinizde 25 dolar ön ödeme yapmanız gerekmekte. Oysa Amazon tarafında uygulamanızı pazara koymak ÜCRETSİZ. Ayrıca yine Google gibi Amazon'unda uygulama içi satın alma, abonelik gibi yardımcı elemanlarıyla uygulamanızdan gelir elde etmeniz de mümkün.

Elektronik Kitap Satarak Amazondan Para Kazanmak

   Son zamanlarda İnternet'ten özellikle Amazon'dan para kazanmak için uygulanan yöntemlerden biri olarak elektronik kitap satışı geliyor. Açıkçası bu iş modelini denediğimi söyleyemem. Çok fazla araştırma yapmadım ancak bildiğim tek şey varsa o da Amazon'da elektronik kitap satmak ve yayınlamak için katı kurallar yok. Üstelik Amazon e kitap satışlarını desteklemek için sitesinde oldukça detaylı klavuzlarda yayınlamış. Elbette dijital bir ürün özelliği sergilemesinden ötürü elektronik kitap satışını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ancak affiliate marketing kadar da cazip gelmiyor açıkçası. Yine de bu konuyla ilgili daha detaylı bir içerik oluşturmamı istersen bunu yorum bölümünde belirtebilirsin. Ya da BURADAN tüm detaylara erişebilirsin.

   Bugün de bir makaleyi sonlandırmış oluyorum. İnternet'ten ek gelir elde etmekle ilgili tüm içeriklerime BURADAN erişebilirsin. İyi çalışmalar dilerim. 
     
 
 

  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Satış Ortaklığı Nedir Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelimelerin Önemi ve Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Bulmak

Dropshipping Nedir - Dropshipping Nasıl Yapılır ?

Satış Ortaklığı Nedir - Satış Ortaklığı İle Online Nasıl Para Kazanılır? - Satış Ortaklığı Veren Siteler ve Networkler

Amazon İle E-Ticarete Atılmak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest Nedir - Pinterest Nasıl Kullanılır - Pinterest İle Para Kazanmak

EIN Numarası Nedir, EIN Numarası Neden ve Kimler İçin Gereklidir?

Backlink Nedir Backlink Alabileceğiniz En Kaliteli Türk ve Yabancı Siteler